Örök seb a nemzet testén

2021. február 23. 11:37

Donáth Anna
Facebook
A tatárszentgyörgyi gyilkosság egyike volt a 2008-2009-es romák ellen elkövetett gyilkosságoknak, mely során 6 honfitársunk életét vették el.

„Tizenkét évvel ezelőtt a rendszerváltás utáni magyar történelem egyik legsötétebb és legtragikusabb napjára ébredtünk. Meggyilkolták Csorba Róbertet és négy és fél éves fiát, Robikát. Róbert lánya, a hatéves Bianka maradandó sérüléseket szenvedett. A tatárszentgyörgyi gyilkosság egyike volt a 2008-2009-es romák ellen elkövetett gyilkosságoknak, mely során 6 honfitársunk életét vették el.

A gyilkosságsorozat a mai napig feldolgozatlan traumaként él történelmünkben. A mai napig nem fedtük fel teljesen és mondtuk ki, hogy milyen felelőssége van a magyar államnak és milyen felelőssége van a nyíltan rasszista szervezeteknek és politikusoknak abban, hogy a gyilkosok el merték és el tudták követni a gyilkosságokat.

Az elkövetőket hét évvel később ítélték tényleges életfogytiglanra. De a társadalom addigra elfedte a tragédiát, mert hagyták, hogy elfeledje. Hét év alatt a szembenézés helyett túllépni próbáltunk a traumán. Ezért az ítélet sem jelenthetett teljes igazságszolgáltatást: a bíróság igazságot szolgáltatott az áldozatoknak, Magyarország azonban feledni próbálja őket azóta is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi a véleményed arról, hogy szövetségesetek, a VII.kerületi polgármester likvidálja a zsidó Heti TV-t, s a 100 tagú Cigányzenekart is?

Egyébként meg jobb, ha nem tudod, mi a véleménye a cigányoknak a zsidókról, rólad is.

Elfogadom. Kérjük azoknak a honfitársainknak a számát, akiket nagyapád kommunista rendszere tett el láb alól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés