Orbán veszíteni akar

2021. február 23. 15:46

Révész Sándor
hvg.hu
Orbán már mondta, hogy egyszer kell nyerni, de nagyon.

„Orbán Viktor ráutaló magatartása arra utal rá, hogy el akarja veszíteni a jövő évi választásokat. Nem biztos, hogy sikerül neki, az sem biztos, hogy tényleg ezt akarja, de lehet így értelmezni, amit tesz, és ez az értelmezés egyáltalán nem áll ellentétben az ő féktelen, morál és közérdek által soha nem korlátozott hatalomvágyával. Jókor kell nyerni és jókor veszíteni.

Ez az alapja Orbán hatalompolitikai credojának (másmilyen nincs neki). Ezért mondta egykoron, hogy egyszer kell nyerni, de nagyon, és ezért árulta el egy nyilvánosságra került bizalmas beszélgetés során, hogy ő egyáltalán nem akarta megnyerni a 2006-os választásokat.

Ha 2006-ban lehetett számítani arra, hogy a kétpárti koalíciót, hosszú közös kormányzati múlttal a hátuk mögött szétvetik majd a feszültségek, akkor sokszorosan lehet számítani erre ennek a mostani, az MSZP-től a Jobbikig terjedő, sokkal többszínű, múlt nélküli, botcsinálta koalíció esetében”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a hülyeség szóra sem érdemes, de várom valamelyik nagyokostól a hivatkozást, hol mondta Orbán, hogy nem akarta megnyerni a 2006-os választást.

Ne bántsuk a látnokot...a helyzetet, az esélyeket tisztán látót, az ország érdekeit egy működésképtelen koalíciós kormányzástól, politikai elkötelezettségétől függetlenül joggal féltő gondolkodót.

Nincs egyedül azok között, akik tárgyilagosan közelítenek a valósághoz, akik számára nem kérdés az ellenzék alkalmatlansága. Tisztelet a bátorságáért.

Tegnap nem ettem harcsapaprikást, mert nagyon szeretem a harcsapaprikást!

Ja, gondolom azzal szűnt meg a sajtószabadság, hogy most már nem a Népszabadságban nyomja az agit-propot Révész elvtárs, hanem a HVG-ben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés