Kötelezettségszegési eljárás indulhat a beutazási korlátozások miatt

2021. február 23. 20:57
Az Európai Bizottság Magyarországon kívül további öt tagállamot figyelmeztetett.

„Hivatalos figyelmeztetést küldött hat európai uniós tagállamnak az Európai Bizottság, mert a határok átlépésére vonatkozó szigorú korlátozásaik alááshatják a schengeni térségen belüli szabad mozgást” − erősítette meg a brüsszeli testület illetékes szóvivője, írja az Index.

Az Unió „a szabad mozgás és az ellátási láncok megzavarásának kockázatára” hívja fel a a belga, a dán, a finn, a német, a svéd és a magyar kormány figyelmét.

Ezen tagállamoknak tíz nap áll rendelkezésükre, hogy válaszoljanak a bizottság által feltett kérdésre. Kielégítő válaszok hiányában a bizottság akár kötelezettségszegési eljárást is indíthat ellenük az uniós jogszabályok megsértése miatt.

Bízunk abban, hogy megtaláljuk a megoldásokat az érintett tagállamokkal anélkül, hogy jogi útra terelnénk az ügyet” − hangsúlyozta Christian Wigand szóvivő, ám azt nem részletezte, hogy melyik tagországnál pontosan mely intézkedéseket tartják aggályosnak.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek megint hülyék. Határon belül az állampolgároknak kijárási korlátozása van, ellenben tök idegenek szabadon kéne, hogy grasszáljanak a határokon keresztül. Csak hülye népnek van köze az EU-hoz.

Az elegendő vakcináról nem gondoskodtak, de most meg az ő hibájuk miatt értelmes intézkedőket vegzálják? Ez az EU megszűnésre méltó kerékkötő!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés