A kormány bosszút akar állni Iványi Gáboron

2021. február 23. 7:08

Donáth Anna
Facebook
Iványi Gábor szervezete az állam helyett látja el a rászorulók és elesettek megsegítését.

„Európa igazságot szolgáltatott, a kormány ezért most bosszút akar állni Iványi Gáboron és az elesetteket segítő szervezetein. Az igazságtalan fideszes jogrendszer 2011-ben politikai okokból megvonta a hivatalos egyházi státuszt Iványi Gáborhoz köthető Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől. De ezzel nem Iványi Gáboron álltak bosszút, hanem olyan gyerekeken, felnőtteken és családokon, akik csak itt kaptak segítséget. Azóta a bíróság is kimondta, hogy ez a döntés és a magyar egyházügyi törvény sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményét.

Most pedig, miközben a kormány nem hajlandó megfizetni azt a többszázmillió forintos kártérítést, amivel Iványi Gáboréknak tartozik a korábbi jogsértés miatt, minden eszközt megragad arra, hogy becsődöltesse őket. Egy olyan szervezetet, ami az állam helyett lát el olyan közfeladatot, ami a jelenlegi kormányt nem érdekli: a rászorulók és elesettek megsegítését. Szégyenteljes és mélységesen felháborító az az igazságtalan és embertelen bánásmód, amit Iványi Gáborékkal szemben tanúsítanak. Ideje szembe néznünk a ténnyel, hogy az emberséges jogállam hiánya igenis a hétköznapok szintjén okoz emberi tragédiákat.

Az Európai Parlamentben és idehaza Magyarországon is mindent meg kell tennünk azért, hogy egy igazságos és biztonságos országot építsünk. Egy országot, ahol a kormány azon dolgozik, hogy minden vallási, civil és szegény közösséget is ugyanazok a jogok és lehetőségek illessenek meg, mint bárki mást.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja közben meg pofázzatok jogállamtól...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés