A Financial Times szerint a lengyel sajtó orbáni útra lépett

2021. február 23. 7:56
A lap szerint Orbán megfojtotta a független tömegtájékoztatás jó részét, a lengyelek pedig hasonló irányba tartanak szerintük.

A Financial Times szerint kemény intézkedésektől tart a média magánkézben lévő része a lengyeleknél. Hozzátették: a hatalom részéről érzékelhető „fenyegetés” szerintük próbakő lesz az EU számára is, hiszen a sajtószabadságról, „alapvető európai értékről” van szó. A Financial Times azt követően osztotta meg a véleményét, hogy a szerkesztőségek 24 órás tiltakozó akcióval utasították el a szelektíven kivetendő különadót.

Varsó azt mondja, valójában a nagy multikat akarja jobb belátásra bírni, mivel azok beleavatkoznak a belpolitikába. A lap szerint a PiS már eddig is egy sor intézkedéssel próbálta korlátozni a „független” újságírást. Szerintük visszafogták az állami hirdetéseket azoknál a szerkesztőségeknél, amelyek nem hajlandóak beállni a sorba.

A Financial Times szerint a lengyel önálló sajtó erős, de 6 éve alatt az ország a 18-ikról a 62. helyre „esett vissza” a médiaszabadság nemzetközi rangsorában. Többen a magyarországi helyzettől félnek, ahol szerintük „az Orbán-kabinet megfojtotta a független tömegtájékoztatás jó részét”. A lap szerint Lengyelország korábban sikersztorinak számított az EU-ban, de újabban alapkérdésekben keverednek összetűzésbe az unióval.

Fotó: MTI

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az öbölháború idején a BBC betiltotta az ABBA Waterloo című számát,
egy csomó másikkal együtt. (Imagine, Give Peace a Chance, Brother in
Arms, I Shot the Sherif és még vagy 2 tucatnyit!) Mondjuk a Waterloot megértem.

Ah, milyen szép cenzurázatlansági vezérelv!

IGEN Éljen a Soros-mentesített világ!
Mellesleg: Battle of Pressburg, 907 Pozsonyi csata 907
"- ...De ekkor a bajor nehézlovasság áttört az ellenséges vonalon.
- A magyar könnyűlovasság hullámai nem voltak képesek útját állni Dietmár lovassági rohamának.
- A nyomás alatt a magyarok megtörni látszottak és menekülőre fogták.
- ELJÖTT A VÉGSŐ CSAPÁS IDEJE.
- Nagy elszánással, hogy ezúttal ne hagyják elmenekülni a fürge lovasokat, Dietmar arra biztatta embereit, hogy végezzenek az ellenséggel.
Csapatai kimerülten bár, de előre rontottak, érezve, hogy a csata sorsa fordulóban van.
- Néhány magyar csapatrész esetlegesen összecsapott az ellenséggel, vagy távolról nyilazta azt, de a többség visszavonulóban volt, a lovaik látszólag kimerültek.
- A bajor csapatok a menekülő magyarok után vetették magukat. Alakzataik felbomlottak és lehetetlenné vált a hadvezetés, ahogy az egyes csapatok egyszerűen a tömeg után loholtak.
- ÁMDE... A KELETRE ÉS NYUGATRA ELTERÜLŐ ERDŐKBEN 13 EZER LOVAS VÁRT A BAJOROKRA, hogy azok közelebb érjenek... De amit a támadó bajor sereg zöme észre sem vett,
AZ AZ, HOGY ÉPPEN BEKERÍTETTÉK ŐKET..."

Majd ha a német Afd-nek akkora média megjelenése lehet, mint nálunk az ellenzéknek, akkor szóljatok, és lehet beszélni a témáról. Ha majd az AfD is büntetlenül vonulhat M1G transzparenssel, akkor beszélhetünk demokráciáról is.

Mitől neonáci az AfD? Azért mert a németeknél mindenki neonáci, aki nem áll be a mai liberális fősodorba, aki ettől jobbra eltérve gondolkodik?

A mai liberálisok kisajátítanak maguknak minden minősítést, meghatározást. Ők mondanák meg, hogyan legyen valaki keresztény, hogyan legyen magyar, hogyan legyen demokrata, hogyan legyen európai, hogyan legyen nő és hogyan legyen férfi, milyen szavakat, kifejezéseket használjunk, mit gondoljunk a múltunkról, történelmünkről, történelmünk szereplőiről, mit gondoljunk egyáltalán a világról.

Nem képzelnek ezek túl sokat magukról?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés