4 napos munkahét 2030-ra!

2021. február 23. 16:05

Donáth Anna
Facebook
A nyolcórás munkaidő a kizsákmányoló ipari forradalom idejében igazi vívmánynak számított, de ezt mára bőven meghaladtuk.

„Rendszerszintű változásra, bátor, innovatív, ambíciózus célokra van szükség, hogy felépítsük az új Magyarországot! Erről szól az előválaszáson a Momentum miniszterenök-jelöltjeként induló Fekete-Győr András Új Magyarország terve.

Újra kell gondolnunk a munkához való viszonyunkat a 21. században. Nem igaz, hogy a munka mennyisége önmagában érték. Rengeteg családos embert, apákat és anyákat, gyermeküket egyedül nevelő szülőt ismerek, akik még a másodállásuk mellé is bepréselnek valamit, hogy a hónap végén is legyen mit ennie a gyereküknek, és a rezsivel se maradjanak el.

Mi olyan emberséges országot építünk, ahol a munka egyre nagyobb része modernizálható, nincs szükség ugyanis arra, hogy a munka rabjai legyünk, hogy beleszakadjunk a napi robotba. Olyan igazságos országot építünk, ahol 1 állásban, 8 órában és heti 4 napban is méltányos fizetést kapnak majd az emberek. Ez mind elérhető, ha eldöntjük: többé nem összeszerelő üzemként tekintünk hazánkra, hanem feltaláló műhelyként. Ne csak az legyen a termékeinken, hogy Magyarországon készült, de az is, Magyarországon feltalált. Helyünk van a tervezőasztalnál.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem mindenki dolgozik félautomatizált gyártósoron.
1. Az építőipar már most is 1,5 évre előre be van táblázva.
2. A betegeket ki látja el pénteken? Hétvégi ügyeleti sort 3 napra duzzasztani szintén orvost, nővért igényel.
3. Éttermek, szórakozóhelyek, szolgáltatók persze legyenek, hogy a 3 pihenőnap legyen mivel elütni az időt?
4. A mezőgazdaságban a búza nem várja meg az aratást, a disznó, baromfi enni kér.
És így tovább.
Akkor menj, és gondold át mégegyszer!

Nagy a verseny...

... de azt hiszem, hogy a rendszerváltás utáni 30+ év legdemagógabb pártjának a címét már most kioszthatjuk a Momentumnak. Pedig nagy a verseny. Nemrég alakult, a parlamentbe még be sem jutott pártként ez komoly "teljesítmény"!

Na ja.
A Momentum hozza a 4 napos munkahetet.
A Párbeszéd az alapjövedelmet.
A Ballik az szja-mentességet kb. mindenkinek.
Az MSZP a 14., 15. és 16. havi nyugdíjat.
Az LMP... á, hagyjuk.

Gyurcsány meg majd hozza az IMF-et...

Egyébként az a legtragikomikusabb, hogy még így sem a 4 napos munkahét volt a legnagyobb baromság, amit FeGyőr bemondott: ugyanis az ELEKTROMOS AUTÓK KIZÁRÓLAGOSSÁGA talán még bornírtabb lehetetlenség.

(Mindez ugye úgy, hogy Paks2-t is támadják...)

Elmebaj. :(

Még él az a nemzedék, amelynek R ákosi, majd Kádár is ezt ígérte, a kommunisták. Most ezek leszármazottai kezdik újra hülyíteni a népet. Persze ők lesznek, akik vezetik a nyájat, már csak azok kellenek, akik bégetnek hozzá.......hat osztály alatt.

Igazad van. Tudsz valamit Valodi barátunkról? érdekelne, hogy miként fogják egy esetleges győzelem esetén Valodi szaktanácsadása mellett, az agráriumban bevezetni a négy napos munkahetet.

Meg szerettem volna beszámolni neki arról, hogy az izraeli startup cég mellett, már a spanyol Heura Foods is elkötelezte magát a vegán hús mellett, s elkezdett terjeszkedni más országokban is. A "hús" alapanyaga GMO mentes szója, borsó és az extra-vergine olívaolaj. Spanyolországban egy év alatt 460 százalékos növekedést értek el.

remélem, hogy Valodi jól van.

Nagyapád rendszere alatt hatnapos volt a munkahét. Heti 48 óra. Neki se voltak ilyen jó ötletei valamiből kifolyólag.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés