Oroszlán támadt gondozónőjére egy német állatkertben

2021. február 21. 20:10
A támadás a hátán sebezte meg a nőt.

A 25 éves nő megsérült, de el tudott menekülni. Elővigyázatosságból kórházba vitték, de a közlemény szerint sebei nem életveszélyesek, állapota nem súlyosbodik. A gondozó a karám területén dolgozott a támadás idején, melyet „szerencsétlen munkahelyi balesetként” említettek.

Az állatkert szerint valószínűleg nyitva maradt a karám két részét elválasztó tolóajtók egyike. Amikor délelőtt a gondozó az elülső részben dolgozott, és az öt oroszlán a külső kifutóban tartózkodott, minden ajtónak zárva kellett volna lennie.

A támadás a hátán sebezte meg a nőt. Vissza tudott jutni a gondozói átjáróhoz, így biztonságba került, kollégái azonnal a segítségére siettek. Mentővel vitték kórházba – idézte egy közlemény Andreas Wulftangét, az állatkert afrikai oroszlánokért felelős zoológiai vezetőjét. „Egyelőre kolléganőnk és mi is sokkhatás alatt állunk. A következő napokban, nyugalmas körülmények között beszéljük meg az eseményeket és a baleset okait” – mondta a zoológus.A napsütéses vasárnap délelőtt egyetlen látogató sem volt, mivel a világjárvány miatt az állatkert zárva tart.

Nagyjából négy évvel ezelőtt két medve kitörése okozott riadalmat, a jegesmedve-barnamedve keverék Tipset akkor le kellett lőni. 2017 márciusának azon a szombat délutánján mintegy négyezer látogató volt az állatkertben.

(MTI)

Nyitókép: Thomas Samson / AFP

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csakhogy ez nem egy szerencsétlen munkahelyi baleset volt.
Ez egy figyelmetlenség volt, a szabályok be nem tartása.
Az életével játszott ez a gondozó.
Simán széttéphette volna mind az 5 oroszlán is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés