Maradhat a veszélyszhelyzet Magyarországon

2021. február 21. 7:36
Az Országgyűlés kétnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben. A parlament hétfőn dönt a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, valamint egy az államfő által korábban alaptörvény-ellenesség miatt kifogásolt javaslatról.

 A napirendi javaslat szerint az ülés hétfőn 13 órakor a magyar parasport napjára emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat a kormány tagjainak. A Ház ezután határoz az igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztéséről.

Varga Judit indítványában a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot, hangsúlyozva, hogy a kabinet alapvető célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.    

Döntés várható arról a tavaly decemberben elfogadott hulladékgazdálkodási törvényjavaslatról,

amelynek egyes passzusait az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek minősítette. A parlament szavazhat a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség 2019-es tevékenységéről szóló beszámolókról, valamint Simonka György és Tiba István (mindketten Fidesz), továbbá Szabó Tímea (Párbeszéd) mentelmi jogának felfüggesztéséről is. Az ülésnap azonnali kérdésekkel és válaszokkal zárul. A parlament március 1-jén, hétfőn zárja ülését. A képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

(MTI)

Fotó: MTI/Soós Lajos

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben van ráció, éppen ezért nagyon nehéz lenne letolni az emberek torkán.

Elképesztő véleménnyel vagy a honfitársaidról...

Ez csak akkor működik, ha utána totál határzár van.
Vagy.... minden ország a világon(!) egyszerre lezár.
Melyiket tartod kivitelezhetőnek?

Képezd ki magad terjedési sebesség terén. Ugyanaz a korlátozás napi 100 halott szintén tart egy vírust, totál lenulláz egy másikat (influenza) és simán terjedni enged egy harmadikat.
Őszintén nem tudom, mit nem értesz ezen.
Miért lepődsz meg azon, hogy a totyogónak épített biztonsági rácson át tud lépni egy kamasz gyerek?

Életem, tudod, vannak olyan helyzetek, amikor a természet nagy úr. Mi meg alkalmazkodunk. Ami önmagában nehéz, + még a hozzád hasonló önkontroll nélküli hülyegyerekek is toporzékolnak, mint az óvodás, aki nem akarja bevenni a gyógyszert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés