Így megy ez?

2021. február 21. 13:34

Brém-Nagy Ferenc
Magyar Hírlap
Elfogadta a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a Klubrádió hiánypótlását, ezzel az egyetlen aspiránssá vált a Budapest FM 92,9 MHz frekvenciára kiírt pályázaton.

„Ki a ménkű gondolta volna, hogy ilyen lapos vége lesz ennek a hisztérikus teleregénynek, amelyben a narratíva szerint nagyobb léket kapott a magyarországi média- és szólásszabadság, mint hajdanán a Titanic, és annak rendje és módja szerint vége is lett neki – sokadszorra tíz év alatt. (Emlékezzünk az ikonikus felvételekre, amelyeken leragasztott szájú képviselők tartják magasba az Európai Parlament üléstermében magyar újságok üres címlapjait, rajtuk keresztben, nagy vörös betűkkel a „cenzúrázva” felirat – csak hogy teljes legyen a fogalmi káosz.)

Volt ebben a sztoriban minden, mint a búcsúban. Bolgár György – a drámai hatást fokozandó – egy temetőben nyilatkozott egy internetes portálnak, Szél Bernadett és Hadházy Ákos fáklyával állt őrt, utóbbi elmondta a soron következőt roppant okos és karizmatikus beszédeinek sorában, hogy eddig is sokat gondolkodott, ha megkérdezték tőle, demokrácia vagy diktatúra van-e Magyarországon, de most átléptünk egy határt, innentől biztos, hogy az utóbbi. Aggodalmát fejezte ki az Európai Unió, az amerikai és a francia külügyminisztérium és a többi.

Aztán püff, mi lett a vége? Miután a pályázatból kizártak visszavonták a bírósági keresetüket, a hatóság elfogadta a hiánypótlást, és a Klubrádió az egyedüli pályázó lett, borítékolhatóan megkapja a frekvenciát. És most csend van, meg cinkos várakozás, amit csak a Gomorra szerzője, Roberto Saviano tört meg, sikerült neki pont aznap megemlékezni a rádióadó kivégzéséről, amikor a pályázatról szóló hír napvilágot látott”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Karc FM mikor lesz országos lefedettségű?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés