A Demokratikus Koalíció petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért

2021. február 21. 12:22

Arató Gergely
MTI-OS
Követeljük, hogy a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítménnyel szeretnék beoltatni magukat.

„A DK oltáspárti, felelősen gondolkodó szervezetként veszélyesnek és felelőtlennek tartja, amit a kormány a koronavírus elleni védőoltás és a különböző gyártású vakcinák kapcsán művel. Követhetetlen, hogy éppen mi a hivatalos protokoll, van-e szabad vakcinaválasztás, mert annyi, egymásnak ellentmondó információ hangzott már el a fideszes politikusok szájából, amivel nem csak az oltási kedvet csökkentik, de ezáltal a normális élet újraindulását is veszélyeztetik.

A Demokratikus Koalíció petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért! Korábban már törvényjavaslatot is nyújtottunk be ennek érdekében, ám ezt a Fidesz bizottsági ülésen elutasította. Az embereknek muszáj tisztán látni, muszáj jól informáltnak lenni, az pedig nem segít, ha a kormány tagjai össze-vissza beszélnek, egymásnak ellentmondó információkat közölnek, aszerint, hogy éppen milyen hangulatban keltek fel. Mi, európai magyarok követeljük, hogy a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítménnyel szeretnék beoltatni magukat, a 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne”.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

????????????????????????????????

Nem tudom, ezek tényleg valami párhuzamos univerzumban élnek? Ahol korlátlanul elérhető sokfajta vakcina, mint ahogy a Tescóban leemelem a polcról a 15 féle májkrém valamelyikét?

(Amúgy érdekes módon még nem nagyon láttam azt tematizálni, hogy mondjuk Arató akarná kiválasztani példának okáért azt az antibiotikumot, amivel adott betegség miatt kezeljék... ezt a gőgöt sem értem, hogy valaki miért tartaná magát kompetensnek abban a témában, hogy vajon x vakcina a jobb-e, vagy y...)

Komolyan mondom, az ember esze megáll.

Nem tudom, hogy mekkora a faszi agyi kapacitása. Szerintem pontosan követhető, hogy mit csinál a kormány.

Lehet választani, csak ki kell várni, amíg a választott vakcina rendelkezésre áll. Lehet a nyugati gyógyszerlobbik megbízásából több millió magyart rábeszélni, hogy csak onnan származó vakcinát válasszanak, de tegyék hozzá, hogy hosszú időbe fog telni, amíg hozzájutnak. A vírust pedig nem érdekli, hogy ki miért nincs még beoltva, ő teszi a dolgát. Arató és társai meg dörzsölik a kezüket, hogy bejött az a variáció, hogy az oltakozási kedv csökkentése, a járvány terjedése nekik kedvez. Mert a nehezebben hozzáférhető vakcinára való várakozás következményeiért Orbánt lehetne okolni.

????????????????
Ez szimpla adatgyűjtés, hiszen már az ovisok is tudják, hogy választható a vakcina

Gyurcsanyiné azt mondta, az a terve, hogy a ledolgozott évek szerint egyforma legyen a nyugdíj.

Az is remek lenne, ha visszamenőleg egységesítené:-)
Diszkriminatív lenne a friss nyugdíjasoknak szemben

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés