A varázspálca másodszor is eltörik

2021. február 20. 22:33

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Gyurcsány Ferenc ötrendbeli vétkei miatt nincs normális, demokráciához méltó módon működő ellenzék az országban.

„Gyurcsány Ferencnek vitathatatlanul megvan az a cipollai képessége, hogy szemfényvesztő módon megtévessze, elvarázsolja a hallgatóságát, miközben amit mond, folyamatos és megállás nélküli hazudozás. Ez most különösen jól látszott az évértékelőnek elnevezett szövegelésében, amelynek során kétségtelenül bizonyította, hogy hatásos szónok, aki hatni tud a közönségre. Thomas Mann Cipollája olyan figura, aki képes elbűvölni, hatása alá vonni az emberek egy részét, igazi szemfényvesztő, akinek egy idő után a bűvkörébe vont hallgatóság mindent elhisz, hiszen úgy mondja és olyan elhitető erővel mondja, hogy azt csak elhinni lehet. Ha azt mondja, hogy »itt repül a kismadár«, akkor elhiszik neki, hogy az a kismadár tényleg itt repül.

Gyurcsánynak azok az emberek hisznek, akik vágynak arra, hogy elvarázsolják őket, akiknek az igazságnál fontosabb a stílus, akik szeretik az andalító meséket, akik elhiszik a fake newsokat (hamis híreket), akik szeretik, ha nem kell gondolkodniuk, akik számára az a megnyugtató, »bölcsői« állapot, ha valaki helyettük megmondja, hogy miről mit kell gondolniuk – s persze azok, akik zsigeri módon gyűlölik Orbán Viktort és a Fideszt.

Gyurcsány beszédét a DK Facebook-oldalán néztem, s figyeltem a kommenteket is: elképesztő volt az az ájult imádat, amivel a hozzászóló »törzsszurkolói« áradoztak mesterükről, jótevőjükről, szeretett vezetőjükről. Függetlenül attól, hogy miről mit mondott tartalmilag, egy percig se higgyük, hogy az őt követőket bármennyire is zavarja az, hogy hősük mit tett az elmúlt harminc évben. És ez fenyegetően veszélyes jelenség.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon a poszt szerzőjének Cipollájára is ez a sors vár?
Vagy az ami Benito Mussolini sorsa lett?

Thomas Mann Cipollája utolsó produkciójaként egy fiatal pincért arra kényszerít, hogy benne, a visszataszító nyomorékban szerelmesét lássa, és megcsókolja. Mario öntudatra ébredése után megalázottságát mintegy megbosszulva, lelövi a szemfényvesztőt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés