Perek lesznek a Politikatörténeti Intézet volt székhelye, a Kúria Palotája miatt

2021. február 19. 13:24
„Az intézet és jogelődjei teljesen lelakták az Igazságügyi Palotát, rengeteg kárt tettek benne” – jelentette ki Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettes.

Elszállított csillárok, romos falak, felszedett parketta, eltűnt állami iratok – ez, illetve ezek hiánya maradt a Politikatörténeti Intézet kiköltözése után a Kúria patinás Kossuth téri palotájában – számol be a Magyar Nemzet. „Sok mindent állíthat Egry Gábor, a Politikatörténeti Intézet (PTI) főigazgatója, de attól még a tény tény marad: az intézet és jogelődjei teljesen lelakták a Kossuth téren álló Igazságügyi Palotát, rengeteg kárt tettek benne” – nyilatkozta az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, Völner Pál.

A PTI főigazgatója a lapnak azt állította, Völner Pál nem mond igazat, amikor az Igazságügyi Palota állapotát az abban csaknem hetven évig működő, általa vezetett intézet nyakába varrja. – Az épület ingóságainak minden átadott darabjáról tételes lista és fotók is készültek, tehát nincs szó eltűnésről. Az épület műszaki állapota közepes, csupán karbantartási munkára van szükség – jegyezte meg Egry.

A PTI és az MNV egymást perli, más-más okok miatt.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés