Hiszem, hogy nekünk nőknek igenis van ott helyünk, ahol a férfiaknak

2021. február 19. 18:55

Szél Bernadett
Facebook
Ez a helyes irány — ebben a században már talán nem vetnek máglyára, ha kimondom.

„Legyünk erősek és mondjuk ki: a magyar parlament nem egy szépségverseny, az országgyűlési választások pedig nem egy Look of the Year verseny. Én például mindjárt a 45. életévembe lépek, három gyermeket nevelek, és nem csak hogy rövid a hajam, de képzeljétek, már őszül is! Nem is kicsit! A fodrászt kérdeztem is, hogy kell-e már festetni, de azt mondta, hogy még húzhatjuk, én meg ezt simán elfogadom, mert a festés plusz egy óra, és az az óra nagyon nagy kincs az én világomban.

Persze, persze, mi nők, lehetnénk tökéletesek, reggeltől estig, de nem ez a feladatunk, és én egyáltalán nem szeretném azt az üzenetet küldeni a világba, hogy meg kell feszülnöd ahhoz, hogy megszólalhass a magyar országgyűlésben. Nem. Jók vagyunk így, ahogy vagyunk. Mindannyian. Politikusan es apolitikusan, közéletben innen és túl. És akinek gondja van a munkánkkal, akkor kritizálja azt. Ha tudja. És Ti, akik értelmes és jó dolgokat csináltok, ne hagyjátok, hogy ilyen módszerekkel elvegyék a kedveteket.

Egy pillanatra sem! Én többek között azért tartottam és tartok ki a legnehezebb időkben is, mert hiszem, hogy nekünk nőknek igenis van ott helyünk, ahol a férfiaknak, ott, ahol többek között rólunk hozzák a döntéseket, és a helyzet az, hogy van olyan felvilágosult férfi és nem is egy, aki tudja, hogy szövetségben, együtt vagyunk igazán erősek. Ez a helyes irány — ebben a században már talán nem vetnek máglyára, ha kimondom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sportversenyeken is meg kéne szüntetni a női kategóriát. Mert így sohase tudni, hogy a nők mennyire jók.

Jó, de miért kell férfiruhákban járnod?
Fiús a hajad férfiöltönyökben jársz, mindenkivel harcolsz, fenyegetőzől, kiabálsz, akkor hogy néznének nőnek?

"Hiszem, hogy nekünk nőknek igenis van ott helyünk, ahol a férfiaknak"

Jöhetsz hozzánk betonozni.

Csakhogy a férfiak sem tudják mindenben helyettesíteni a nőket.

Ilyen kommunista ötletek már voltak:
1959-ben gyerekként kezdtem dolgozni az építőiparban. Akkor a József Attila lakótelep építésénél (Üllői út). Malter Julcsák mindenütt cipelték a kétszarvú fa malteros ládákat, vödrönként esetleg két vödrönként húzták fel csigán keresztül a maltert az emeletekre. Előtte persze hosszú cserpákokkal ők keverték a maltert. De a keverés leányálom volt a szállításhoz képest.
Korábbról: Gyarmati György: A Rákosi-korszak című könyvében a 206-7. oldalon képek vannak a nehéz női munkáról "Rohammunka Sztálinváros építésén 1951. októberében" képfelirattal.

Neked itt lett volna a helyed, de gyáva voltál és megfutamodtál.

„Képviselő asszony nem elég bátor, hogy megismerje a valóságot. A nyílt levélre nem válaszolt, a meghívást nem fogadta el. Viszont rosszindulatú posztokat írogat, amivel aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, amivel árt a bajba jutott embereknek. Ezúton kérem képviselő asszonyt, hogy inkább segítse az áldozatsegítők munkáját! Juttassa el minél több rászorulóhoz kampányanyagainkat, ossza meg tartalmainkat, hiszen mindenki számára van segítség” – fogalmazott Varga Judit.

https://demokrata.hu/magyarors..

Nem egyedül neveli van férje. Két saját lánya van és nemrég örökbefogadott egy cigánykisfiút.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés