Az álszentség mindig kiderül

2021. február 19. 15:51

Ungár Péter
Facebook
Egy állami iskola nem taníthatja az 50-es évek Amerikájából importált fundamentalista szexuális erkölcsöt.

„Azt gondolom, hogy kamaszoknál a szexualitást főleg közegészségügyi szempontból kell a tananyag részévé tenni: fogamzásgátlás fontosságát kell hangsúlyozni, a pornográfia negatív élettani hatásait és a konszenzus kérdését. Ezen túlmenően nem kell a szülők helyett nevelni a gyerekeket.

A kormány mégis ezt akarja tenni. A Fidesz úgy érzi, jobban tudja mi a jó a kamaszoknak, mint a saját szüleik. Az van ugyanis a családi életre nevelés kerettantervben, hogy »a szüzesség értéke, mit jelent a tisztaság. Önuralom és lemondás« illetve, hogy »meggyőződés kialakítása, az IGEN kimondása a valódi értékekre, és a NEM vállalása a szexuális promiszkuitásra«.

Félreértés ne essék, ezt mindenki a saját otthonában taníthatja gyerekeinek, ezt mondhatja bármelyik egyházi iskola, ahova a szülők ennek tudatával íratják be a gyerekeket. De egy állami iskola nem taníthatja az 50-es évek Amerikájából importált fundamentalista szexuális erkölcsöt. Mert azok is adót fizetnek, akik szerint nem kell a házasságig szűznek lenni, és akik szerint a szexuális szabadság egy jó dolog.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látszik az ördög patás lába. Ezt pont nem ennek a szerencsétlennek kellett volna hazudnia.

Ez nem adófizetési kérdés. Mert adót az is fizet, aki azt gondolja, hogy 2X2=5, de mégse ezt kéne tanítani.
Remélhetné az ember, hogy egy fiatal politikusunknak ennél több esze van.

Ungár a relativista erkölcstan mellett teszi le a voksát. Lelke rajta. De a tantervben említett szexuális nevelés nem "fundamentalista"! Minden azon múlik, hogy milyen hitelesen és értelmes érvkészlettel oktat valaki. És az Ungár által emlegetett "szabadság" az valójában szabadosság. Egy francia fiatal nyilatkozta: sokunknak elege van abból, hogy állandóan azt mondják, csinálj amit akarsz. Valóban, Ungár a kényelmes, de téves utat ajánlja: ott hagyja cserben az iskola a diákot, ahol talán a leginkább útmutatásra szorul.

Nagyon is szükséges a serdületlen ifjúság figyelmét felhívni arra, h. NEM nyerő a tanulásra, felkészülésre rendelt években, mondjuk, 18 éves korig, kipróbálni olyasmit, ami nélkül azután nehéz meglenni, viszont sok energiát vesz el és korántsem veszélytelen. AZ ÖNURALOM KÉSŐBB IS NAGYON FONTOS LESZ, rendkívül kiterjedt téren.

Ez az Ungár meg foglalkozhatna értelmesebb dolgokkal is.

A társadalomnak alapvető érdeke, hogy lélekszámában is fenntartsa magát, utódjait anyjuk és apjuk családban neveljék. Ebből kiindulva kell megfogalmazni az iskolai erkölcsi tanítást is.

Mi a szemforgató ? Mondta valaki, hogy ne buzuljatok, ha akartok? Miért baj az, ha elmondjuk, hogy a buzulás rossz?

Ez NEM álszentség, ez realitás. Nem árt gyakorlatiasan gondolkodni. Még egy Ungárnak sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés