Miért gyűlöli a katonákat a magyarországi baloldal?

2021. február 18. 20:12

Horváth Tamás
Vasarnap.hu
A kérdés megválaszolásához egészen a Károlyi-kormány hadügyminiszteréig, Linder Béláig kell visszamenni.

»Miért járőröznek katonák az utcán? Minek van náluk fegyver?« Az elmúlt időben alighanem mindannyian találkoztunk ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel, a katonákat (és úgy általában az egyenruhásokat) érintő rosszmájú megjegyzésekkel.

A rendvédelmi szervek elleni hangulatkeltésre a magyarországi baloldal is újra és újra rátesz egy lapáttal, Karácsony Gergely például azt írta a Facebookon még tavaly novemberben, a második hullám miatti lezárások első éjszakáját értékelve, hogy:

»Sokakkal együtt én sem tudom, mi volt a célja, hogy talpig fegyverben járőröztek a terrorelhárítók tegnap este a kiürült városban. Félelemkeltéssel, fenyegetéssel biztosan nem, de a politikai lózungoktól és hamis sikerpropagandától mentes őszinte beszéddel igenis el lehet érni az emberek együttműködését.«

Nem akarom részleteibe menően elemezni a budapesti főpolgármester szavait, de arra azért kíváncsi lennék, hogy ha nem »talpig fegyverben«, Karácsony szerint mégis hogyan kellene járőrözniük a TEK-eseknek? Rózsaszín unikornist szorongatva? Esetleg Free SZFE-maszkot lóbálva?

Azonban nem Karácsony Gergely az egyetlen a baloldali térfélen, aki úgy fél az egyenruhától, mint ördög a tömjénfüsttől. Lakner Zoltán politikai elemző előbb (tavaly februárban) arról beszélt a HVG-nek, hogy nagyon zavarja a »főtisztek« megjelenése a miniszterelnök évértékelőjén, majd (tavaly novemberben) az általa fémjelzett Új Egyenlőség blog azért jajveszékelt, mert a Magyar Honvédség egy férfi katonát ábrázoló képpel emlékezett meg a nemzetközi férfinapról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végül dísztemetést kapott Titotól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés