Hatékony, lendületes gazdaság

2021. február 18. 21:40

Putsay Gábor
Magyar Hírlap
Jelentősen javította korábbi pozícióit a Semmelweis Egyetem egy elismert nemzetközi felmérésben.

„A US News Best Global Universities világrangsor nyolcvan ország közel 1500 intézményének teljesítményét méri össze, itt a Semmelweis Egyetem nyolc szakterületi listán szerepel, és tavalyhoz képest a kardiológiai területen érték el a legnagyobb előrelépést, ahol huszonöt helyet ugorva már a világ nyolcvanhetedik legjobb felsőoktatási intézményének számít a magyar iskola. Ez is mutatja, hogy a magyar orvos- és egészségtudományi felsőoktatás az elmúlt években egyre jobban teljesít, mind versenyképesebb diplomát ad, hazai és nemzetközi elismertsége folyamatosan emelkedik.

Ami tovább folytatódhat, hiszen a gazdaság-újraindítási akciótervben a hazai egyetemek fejlesztésére szánt több mint 1500 milliárd forint újabb lendületet ad az élmezőnyhöz való felzárkózáshoz.

A fiatalok jövőre olyan támogatáshoz jutnak, amilyenre az ország történetében még nem volt példa, a kormány ugyanis bevezeti a huszonöt év alattiak személyijövedelemadó-mentességét. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tegnap arról szólt, hogy ez a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik legfontosabb része, évente mintegy 280 ezer fiatalt érint, nem számolva a diák- vagy gyakornoki munkát végzőket.

Az szja-mentesség ugyanis a pálya kezdetén ösztönzi a munkavállalást, jelentősen növeli a bevételt, ösztönzőleg hatva a mindennapokra. A támogatási rendszer pedig nemcsak a fiataloknak nyújt jövőképet, de egyben segíti az ország újraindulását is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felejtsük már el ezeket az önkényes szempontokon alapuló
rangsorokat! Annyira manipuláltak már az értékelési kritériumok, hogy
lassan semmi közük nem lesz a valósághoz.

Tök mindegy hanyadikok a magyar orvosi egyetemek. Nekünk az ezeken
végzettek az orvosaink, és szemmel láthatólag jól végzik a dolgukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés