Zugló, ásó, Hadházy

2021. február 17. 10:07

Almási B. Csaba
Mandiner
Merész ember Hadházy Ákos – elindul a zuglói ellenzéki előválasztáson a szocialisták erős embere ellen.

Hadházy Ákos merész ember. Na nem elsősorban azért, mert még fideszes korában halált megvető bátorsággal nyomta meg a felvétel gombot a mobiltelefonján és rögzített titokban egy megbeszélést, amelyet azután nyilvánosságra hozott.

De nem is amiatt, mert amikor LMP-s volt, nem volt rest és az egyik pártgyűlésen ökölharcot vívott a kigyúrt farmerrel, Sallai Róbert Benedekkel. (Egyébként alulmaradt.)

Akkor sem szállt inába a bátorsága, amikor már független képviselőként mutatta fel a parlamentben a „Lónak a faszát!” táblát, vagy amikor a tévészékház korlátján kellett csúszkálnia.

De nem remegett meg a keze, amikor a Clark Ádám téren nyomta a kocsija dudáját a tüntetésen, s nem takarta el ijedtében a szemét, amikor kórházi vagy halottasházi horrorvideókat nézett.

S akkor még nem is szóltunk a rengeteg ki-, fel- és bejelentéséről, amiket az elmúlt években a rendőrségen, ügyészségen, különböző hatóságok előtt tett. S ahhoz is kell önuralom – valljuk be –, hogy ha nem is higgadtan, de tudomásul vegye, a papírok nagy többsége a hivatalok elfekvő dossziéiban végezte.

Bátorságra vall az is, hogy az ő stiláris készségével, helyesírásával naponta posztoljon 2-3 bejegyzést a közösségi oldalára, magára vonva mindenféle nyelvtannácik és magyartanárok bírálatát.

Most azonban szintet lépett ez a rettenthetetlen ember.

Immár momentumosként arra veszi a bátorságot, hogy elinduljon a zuglói előválasztáson.

Ott, ahol a baloldali városvezetők jönnek és mennek, egyvalaki azonban örök. Tóth Csaba, a szocialisták erős embere, a jelenlegi parlamenti képviselő, aki szeretne is az maradni. Tóth mondja meg a tutit, ő fújja a zuglói passzátszelet, egyes források szerint Horváth Csaba polgármester is csak jelenthet neki és végrehajthatja az ukázait.

A 14. kerület egyébként az a hely, ahol az egyik helyi szocialista képviselő fogja magát és az újpalotai lakásából a papírjai nélkül leugrik a boltba, rendel magának egy sört és egy kávét, majd azután eltűnik. Lehet, hogy örökre, mindenesetre már több mint öt éve senki nem tud róla.

De talán arról még híresebb, pontosabban hírhedtebb Zugló, hogy itt volt polgármester Karácsony Gergely, aki 2019 őszén – egy kiszivárgott hangfelvétel szerint – azt mondta, „ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak, tudnék mesélni néhány sztorit”, majd pedig arra a kérdésre, hogy Tóthék valóban megfenyegették-e a családját, a főpolgármester annyit mondott, „ne viccelj, többször”.

Miután Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bemutatta a nyilvánosságnak Hadházyt, a „korrupció elleni harc védőszentje” – így nevezte őt a Momentum elnöke – is megszólalt. Várható riválisát, Tóthot ugyan nyíltan nem nevezte korruptnak,

de azért egyértelműen utalt rá.

Úgy fogalmazott, „Zuglóban a sajtó feltárt olyan ügyeket, amelyekben legalább is árnyék vetült a helyi politikára, és úgy tűnik, hogy kormánypárti politikusokkal együttműködve nem átlátható módon történt meg a közpénzek elköltése”.

Ne lepődjünk meg, ha Zuglóban megugrik az ásók iránti kerestlet.

Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy az előbbi mondat csupán egy otromba, tréfásnak szánt megjegyzés volt.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi nem fog azontúl történni, hogy nem a Hadházy nyeri az előválasztást, hanem a szoci erős ember.
A hadházy csak hiszi magáról, hogy valaki. A momentum szintúgy.

Fegyőrék, vagyis a moslékkoalíció meg akarnak szabadulni a rúdtáncostól és jó mélyre elásni, hogy többé ne tudjon ártani a baloldalnak se.

Jön a tavasz az ásások ideje.
Reszkess Hadházy!

Ez nagyon jó!
:-)

Szerintem a helyzet nagyon kellemes a fidesz számára. A fidesz szavazók
elmennek az előválasztásra, leszavaznak lófaszházyra, az megnyeri az
előválasztást, mire tóth csaba elássa őt.

Win-win. (Kivéve lófaszházy, de hát mindenki nem járhat jól.)

Egyrészt hazudsz.
Másrészt a Fidesz pártként való működése felel meg nagyjából az európai standardnak, nem pedig a moslékhatpárt bornírt öaszeborulása.

Abba a parlamentbe, amelyikbe aztán BE SE JÁR, és lépten-nyomon hangoztatja, hogy mennyire megveti azt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés