LMBTQ-szuperhősök kora – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. február 16. 10:03

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a világnak égető szüksége van egy igazi homoszexuális szuperhősre. A Marvel nem is tétlenkedett soká. Mi az ott az égen? Egy madár? Egy repülő? Nem! Ő Phastos, az LMBTQ szuperhős!  Phastos ráadásul nem csak meleg, hanem boldog szivárványcsaládban él, házasságban férjével és gyerekükkel. A Marvel ráadásul mindent megtett azért, hogy a homoszexuális párt a nekik kijáró tisztelettel mutassák be, ugyanis a sorozatokban és filmekben nem tűnnek fel kellően pozitív színben az LMBTQ emberek. Éppen ezért ideje volt, hogy végre valaki megtestesítse: a homoszexuálisok a földöntúli jóságot képviselik gonosz világunkban. Phastos férjét ráadásul az arab származású, muszlim Haaz Sleiman játssza. Csak remélni tudjuk, hogy egyszer eljön az az idő, amikor maga a szuperhős lesz muzulmán-homoszexuális, azonban úgy látszik, a Marvel még nem volt annyira bátor, hogy meglépje ezt.  

Minden egyes mosogatással egy kicsit közelebb kerül a Föld bolygó a totális ökológiai megsemmisüléshez. A mosogatással rengeteg vizet pazarlunk el, vegyszerekkel szennyezzük vizeinket, a mosogatószerek pedig tele vannak olyan összetevőkkel, melyek hozzájárulnak az algák elburjánzásához, nem mellesleg károsak is a halakra. Éppen ezért most az egyszer követni kellene a férfiak példáját, akik egyáltalán nem veszik a fáradtságot a mosogatásra. Különben Gréta nagyon szomorú lesz.  

Végre rendőrkézre került a Capitolium ostromának vezére, a búsójelmezbe öltözött, tetovált, félmeztelen QAnon sámán, Jacob Chansley. Az amerikai népnek tehát nem kell tőle már a jövőben tartania. A sámán azonban kizárólag egészséges ételen él, méghozzá olyannyira, hogy a washingtoni börtönben eltöltött kilenc nap alatt, az ügyvédei szerint nem is evett semmit, emiatt pedig tíz kilót fogyott.  Az amerikai bíróság sajnálatos mód gyorsan közbelépett és véget vetett az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított elleni embertelen bánásmódnak, ugyanis az emberi jogok még egy ilyen utolsó alakot is megilletnek. Szomorú.

Súlyos rasszizmusról tesz tanúbizonyságot az, aki képtelen kiejteni az afrikai emberek nevét. Sarah Oluwatosin Antinuke Bakare szerint ugyanis van, akinek maradandó lelki sérüléseket lehet okozni azzal, ha rosszul ejtjük ki a nevét. Ráadásul a gyerekek képesek gúnyt űzni a nehezen kiejthető kicsik nevéből. Ez pedig nem egyszerű gyerekcsíny, hanem a rasszizmus melegágya, ami ellen minden eszközökkel fel kell lépni.

Az elavult, elnyomó, rasszista börtönrendszer nemhogy visszafogná a bűnözést, hanem annak növekedéséhez vezet – gondolom ezzel nem mondtunk újdonságot. Éppen ezért ideje lenne felszámolni a teljes büntetésvégrehajtási rendszert, és lecserélni azt az áldozatok kárpótlására. Azonban kivételek természetesen mindig akadnak. Ez az eljárás természetesen nem vonatkozna a capitoliumi tüntetőkre, akik olyan bűnöket követtek el, melyekre még nem volt példa Amerika történelmében. Nekik természetesen fenn kellene tartani a büntetőtelepeket, hely pedig bőven jutna számukra. Win-win.  

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy miért képviselik a mozaikszavak a fehér felsőbbrendűséget, továbbá arról, hogy hogyan jártak pórul a torontói humoristák, valamint a „SOPHIE” nevű jelenségről is szót ejtünk.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés