Bocsánatot kért az ausztrál kormányfő egy parlamentben megerőszakolt nőtől

2021. február 16. 9:03
A hölgy, aki a Liberális Párt tagja, állítja, hogy megerőszakolta a kollégája, aki szintén a Liberális Pártnak dolgozott.

Bocsánatot kért kedden Scott Morrison ausztrál kormányfő attól a nőtől, aki azt állítja, hogy két évvel ezelőtt megerőszakolták az ausztrál parlament épületében. A nő hétfőn mondta el egy hírportálnak és a Channel 10 televíziónak, hogy 2019 márciusában megerőszakolta őt egy kollégája, aki szintén a kormányzó Liberális Pártnak dolgozott. Az eset Linda Reynolds jelenlegi védelmi miniszter irodájában történt, a támadót név szerint nem nevezte meg a nő. Állítása szerint jelentette a bűntényt a rendőrségnek áprilisban, de akkor végül úgy döntött, nem tesz hivatalos feljelentést, mert aggódott amiatt, hogy az árthat a karrierjének.    

A canberrai rendőrség megerősítette, hogy 2019 áprilisában tudomásukra jutott az ügy, de feljelentés nem történt. Morrison kedden bocsánatot kért, és azt ígérte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben. „Ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie” – hangoztatta a miniszterelnök. A bocsánatkéréshez Linda Reynolds is csatlakozott. Az eset idején ő a védelmi ipari miniszter volt, két hónappal később lett védelmi miniszter Morrison kormányában. A Liberális Pártot már számos vád érte korábban azzal kapcsolatban, hogy egyes képviselői elfogadhatatlan módon viselkednek a nőkkel. Tavaly például Alan Tudge akkori bevándorlásügyi miniszter ellen tett panaszt a párt egyik munkatársa zaklatás miatt. Tudge tagadta a vádakat.

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés