Az vajon micsoda?

2021. február 15. 19:01

Kondor Katalin
Magyar Hírlap
Gondolatok a család- és nőbarát hadseregről.

„A legfrissebb hírek szerint drámai helyzet bontakozik ki Olaszországban a migránsáradat miatt, ugyanis hatalmas tömegek érkeznek a déli partokhoz. Sokak szerint feltartóztathatatlanul zajlik az ország megszállása, valamint komoly terrorizmusveszély is fenyeget. Joggal merülhet fel a kérdés, mit tesz a tragédia elkerülése érdekében az Európai Unió?

Nem nehéz kitalálni, semmit. Mint ahogy eddig sem csinált semmit. Pontosabban semmi jót Európa lakosai számára. Nem árt azon gondolkodni, hol van ilyenkor az unió országainak katonasága, rendőrsége? Sehol nincs. Az a katonaság és rendőrség, amely cseppet sem bánik kesztyűs kézzel saját honfitársaival, ha azok gazdasági okokból, mondjuk fizetésemelésért tüntetnek, avagy a hosszú karanténrabság megszüntetése érdekében mennek az utcára, most tehetetlen.

Mily érdekes, ám nyilván nem véletlen, hogy migránsügyben a hadseregről szó sem esik. Közben hősnek kikiáltott tengerész amazonok hordják be, ki tudja kiknek és minek érdekében száz- és ezerszámra az úgynevezett menekülteket, az uniós migránspárti országoknak pedig eszükbe sem jut, hogy hadseregüket némi rendfenntartásra is bevessék. Nem csodálom. Mégpedig azért, mert egy ideje lényegében készen van már a minta, milyennek is kell lennie egy európai hadseregnek. Az alábbi sorokban megpróbálom mindezt alátámasztani.

Tudtam én, hogyne tudtam volna, hiszen már rég megírták a hírharsonák, hogy Von der Leyen asszony, aki ma ugyebár az Európai Bizottság elnöke, Németország hadügyminisztere volt, ahogy arrafelé hívják, védelmi miniszter. Hogy mit védett és hogyan, valamint kinek köszönheti ezt a pozíciót, azt nem tudom, nincs is sok értelme utánajárni. Mostanság éppen az uniót kellene védenie neki, de nem sikerül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hogy-hogy micsoda? A katona maga előtt tolja a családját ahogy közelít az ellenség felé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés