Varga Judit, Orbán Viktor és a magánélet

2021. február 14. 10:36

Bogatin Bence
Mérce
Az igazságügyi miniszter azt kéri, hagyják békén a magánéletét, ugyanezt kérik tőle a szivárványcsaládok.

„Varga Judit azzal vált különösen érintetté ebben a kérdésben, hogy ősszel benyújtott törvényjavaslata, néhány héttel később pedig a megszavazott és kihirdetett törvény értelmében gyermeket ezentúl csak házastársak fogadhatnak örökbe, egyedülállók csak kivételes, »különös méltánylást érdemlő« esetekben. A különös méltányosságot csak a családpolitikáért felelős miniszter, Novák Katalin személyes hozzájárulásával állapíthatja meg a gyámhatóság.

A nyilvánvalóan diszkriminatív törvényjavaslat ellen számos civil szervezet tiltakozott, mivel szerintük a szabályozás egyértelműen azt célozza, hogy az azonos nemű párok, akik a hatályos törvények értelmében nem köthetnek egymással házasságot, ne fogadhassanak örökbe gyermeket. Ezt egyébként már egy korábbi jogszabály-módosítás is szinte lehetetlenné tette: Kásler Miklós EMMI miniszter még október elején nyújtotta be azt a rendeletet, amelynek értelmében egyedülálló személy vagy nem házasságban élő pár csak akkor fogadhatott örökbe gyermeket, ha a hatóság az egész ország területén nem talált olyan házaspárt, aki vállalná a gyermeket.

Ugyanacsak diszkriminatívan kezeli a szivárványcsaládok kérdések az Alaptörvény szintén a múlt végén végbevitt, ugyancsak Varga Judit által benyújtott kilencedik módosítása, mely szerint »az anya nő, az apa férfi« illetve »Magyarország védi a gyermekek születési megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést«. Ez a kitétel ugyanis tovább növeli az LMBTQI közösségen belüli egyik leginkább kiszolgáltatott csoport, a transz emberek megbélyegzését, ellehetetleníthetik az iskolai érzékenyítő programokat, és ezáltal csökkentik a homofóbia és a transzfóbia és az iskolai bántalmazás megelőzésének lehetőségét az oktatásban.

Az azonos neműek házásságáról Orbán Viktor tavaly októberi rádióinterjújában, káros retorikai fordulatokat alkalmazva küllönbséget tett a »magyarok« és a »homoszexuálisok« között, mondván: van egy »vörös vonal«, amit nem lehet átlépni, de szerinte a magyar társadalom »türelmesen, toleránsan kezeli a jelenséget«. A miniszterelnök legutóbb a német Stern magazinnak nyilatkozva azt mondta, jó nagy kihívás lenne, ha a saját gyermekéről kiderülne, hogy meleg, de »hála Istennek még nem szembesült ilyen kérdéssel«. Orbán azt is mondta ezzel kapcsolatban, hogy »a feleségem és én természetesen ugyanúgy szeretnénk a gyermekeinket, a vonzalmaiktól teljesen függetlenül«.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ügyesnek látszó félreértelmezési kísérlet, amelynek igazi jelentése az,
hogy egy antiszociális, anarchista féreg vagy.

"Szivárvány család"? Nekem is van ötletem: árpádsávos család. Na mit szólsz?

"Szivárványcsaládok" nincsenek, olyanok vannak, akik a természetes családok helyébe ilyenfajta agyficamos ideológiát helyeznének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés