Havas a Klubrádióról: Trehányok voltak

2021. február 14. 14:31
Havas Henrik szerint a rádió is tehet arról, hogy elvesztette frekvenciáját.

Havas Henrik is elmondta véleményét a Klubrádió ügyéről a Nemzeti TV-n futó műsorában. Kedden vált ismertté, hogy a baloldali rádió keresetét a Fővárosi Törvényszék elutasította, egyúttal kötelezte az adót 200 ezer forint perköltség és 38 ezer forint illeték megfizetésére is, a Klubrádió pedig 2021. február 14-én 23:59-kor befejezi a sugárzást. A bíróság azzal indokolta az ítéletet, hogy az adó korábbi jogsértései ügyében nem nyújtott be fellebbezéseket, így azok jogerőssé váltak. ( Adatszolgáltatási mulasztásokról van szó.) A két bírság ezért kizáró okot jelent a 92,9 MHz frekvenciajogosultság meghosszabbítására irányuló kérelemnél.

Az ügy nagy port kavart, miután Karácsony főpolgármester arról beszélt, hogy „minden nemzetközi és belföldi erőnket vessük be azért, hogy a rádió visszakapja a tényleg jogtipró módon elvett frekvenciáját”, az Európai Parlament napirendre is tűzte a kérdést, így márciusi plenáris ülésén a magyar és a lengyel média helyzetét is megvitatja.

„Na, de ba...meg! Vannak határidők! Itt valaki mulasztott: nem küldte el időben azt, amit el kellett volna, így a Médiatanács kapott az alkalmon!” – mondta Havas Henrik.

„Arató úr! Itt valaki trehany volt!” – tette hozzá Havas a Klubrádió vezetőjének címezve.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés