Földi László szerint le kell kapcsolni az internetet

2021. február 14. 7:39

Váncsa István
Élet és Irodalom
Az ilyen ember másképp látja a világot, mint az egyszerű halandók.

„Támadják a BKK-t, ám ez csak a kezdet. Támadni fogják a vízellátást, a gázellátást, a szemétszállítást is, éspedig azért, hogy a kormányba vetett bizalom meginogjon. Ezt Földi László, az akkori főpolgármester biztonságpolitikai szakértője (a továbbiakban ezredes) mondta bő három éve, rámutatva, hogy az ellenzék mostantól a városi infrastruktúra támadásával próbál zavart kelteni. Persze az utca szájtáti népének ebből semmi se szúrt szemet, nekünk ugyanis nincs olyan speciális képzettségünk, mint az ezredesnek, ami képessé teszi őt arra, hogy bármely tárgykörben kérdeztetvén lényeglátó, ám egyszersmind messzemenően pragmatikus szemléletű megállapításokat tegyen. Pályafutását a Kádár-korabeli állambiztonsági szolgálatnál kezdte, hírszerző volt, titkos ügynök, secret agent, olyan, mint Kim Philby, Frederick Forsyth vagy Graham Greene, hogy csak néhány ismertebb nevet mondjunk.

Az ilyen ember másképp látja a világot, mint az egyszerű halandók, olyasmit is észrevesz, amit mi soha. Nem mellékesen a titkosszolgálat angolul intelligence service, az értelmiségszociológia által használt (orosz eredetű) intelligentsia fogalom pedig azt a kelet-európai értelmiséget jelöli, melyet küldetéstudat, a társadalom átalakításának vágya és antiburzsoá, forradalmár attitűd jellemez. Küldetéstudata az ezredesnek is van, antiburzsoá, forradalmár attitűdjét átmenetileg talonba rakta, a társadalom átalakítására irányuló szándéka viszont explicit. Más kérdés, hogy ő nem továbbfejleszteni vágyik, hanem visszabontani, nem kicsit, hanem nagyon, és ezt pillanatra se rejti véka alá, sőt.

Mint a legutóbbi Vasárnapi Újságban hírül adta, belelapozott Andrásfalvy Bertalan írásaiba, és megtudta belőlük, hogy a magyar parasztság a második világháborúig nemzetmegtartó erőként funkcionált, mostanra azonban megszűnt létezni, vége, nincs többé. Akkor hát mi a teendő, kérdezte a riporter. Le kell kapcsolni az internetet, válaszolta az ezredes pillanatnyi habozás nélkül, ami egyértelműen jelzi, hogy ő a tettek embere, aki a kocsmába belépvén azonnal kilövi a villanykörtét, ily módon csökkentve az esélyét annak, hogy valamely eldobott sörösüveg őt találja kupán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És tényleg ez lenne a HÍRES BALLIB ÉRTELMISÉG? Ez a szint?

Ahol Földi (amúgy ki az a Földi?) szövegét totálisan eltorzítva tombolnak már napok óta? Ahol egy pártelnök Orbán interjújának egy képes fordulatát szó szerint interpretálja úgy, hogy "Orbán el akarja lopni a vakcinaszállítmányokat!"... nem folytatom, ez elmebaj.

A 2006-os köteles beszédezés gyenge bevezetője volt annak, amivé ez az egész mára elburjánzott. És hát ott papír is van róla, hogy tudatosan, hazug módon hoztak létre Kövér teljesen másról szóló szövegéről egy "alternatív valóságot" a propagandatérben. Ma ez már napi rutin.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés