Biden Trump felmentéséről: a demokrácia törékeny dolog

2021. február 14. 7:00
Joe Biden az igazság védelméről és a hazugságok legyőzéséről, Trump boszorkányüldözésről beszélt.

A demokrácia törékeny, és minden amerikainak kötelessége megvédenie az igazságot – reagált Joe Biden amerikai elnök szombat este arra, hogy a szenátus felmentette elődjét, Donald Trumpot az ellene – lázadás szítása vádjával – indított alkotmányos felelősségre vonási eljárásban (impeachment). Biden kiemelte: annak ellenére, hogy a szavazás nem vezetett Trump elítéléséhez, az ellene megfogalmazott vád lényege nem volt kérdéses. „Történelmünk ezen szomorú fejezete emlékeztető számunkra, hogy a demokrácia törékeny. Hogy mindig meg kell védenünk. Hogy mindig ébernek kell lennünk. Hogy az erőszaknak és szélsőségeknek nincs helyük Amerikában” – áll az elnök közleményében, amelyet a Fehér Ház néhány órával azt követően tett közzé, hogy a szenátus az eljárás utolsó tárgyalási napján 57:43 arányban találta Trumpot a felhozott vádak alapján bűnösnek, így nem lett meg az elítéléséhez szükséges kétharmados többség.    

Biden hangsúlyozta, hogy minden amerikai, de különösen a vezetők kötelezettsége az igazság védelme és a hazugságok legyőzése. Megjegyezte, hogy rekordszámú republikánus szenátor szavazott Trump elítélésére. A demokrata párti szenátorokhoz hét republikánus felsőházi képviselő csatlakozott a voksoláson. Úgy fogalmazott, hogy véget kell vetni a konfliktusnak és begyógyítani a nemzet lelkét. „Ez az előttünk álló feladat, amellyel közösen kell megbirkóznunk Egyesült Államokként” – zárul az elnök közleménye, amelyben az egyesült szó aláhúzva szerepel.    

Szenátusi felmentése után kiadott közleményében Donald Trump ismét boszorkányüldözésnek nevezte az ellene indított második alkotmányos felelősségre vonási eljárást, s utalt arra is, hogy tevékenyen részt vesz majd a politikai életben. Donald Trump az első amerikai elnök, aki ellen a képviselőház két alkalommal is a felelősségre vonási eljárás megindítására szavazott; 2019-ben hivatali hatalmával való visszaéléssel és a kongresszus munkájának akadályozásával indult vele szemben impeachment, a szenátus akkor is felmentette.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész Trump-ellenes demokrata párti hisztéria-keltés mondvacsinált volt, semmi köze a demokrácia védelméhez. Nagyon szubjektív esemény-értelemzés alapján cselekedtek a demokraták. Félnek Trumptól.

Álságos Biden. Ők szaggatnak fel sebeket (blm, Biden szerint szervezett csalás), aztán ők akarják begyógyitani.

"Amerikaban nincs avo" - csak nyomokban, mint pl. Guantanamo.

Azok ott a képen együtt kaptak szívrohamot?
A Gy. F. szokott ilyet idehaza.

"Biden hangsúlyozta, hogy minden amerikai, de különösen a vezetők kötelezettsége az igazság védelme és a hazugságok legyőzése. "
Akkor most már várhatjuk 191819-20 "eredményének", Magyarország meggyalázásának hatálytalanítását, ezek szerint, nem igaz, Biden úr?...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés