A Telexnél szügyig beleálltak a cancel culture propagandába

2021. február 12. 21:42

Diétás Magyar Múzsa
Facebook
Vagy olyan emberek csinálják, akik nem tudják, hogy mi az az újságírás.

„(ÖPDÉT: Közben a Telex cikkét módosították, így már nem címkézi antiszemitának a bejegyzést)

Lenthár Balázs olvasónk észrevétele Gina Carano kirúgásával kapcsolatban:

Most a Telexnél vagy szügyig beleálltak a cancel culture propagandába, vagy olyan emberek csinálják, akik nem tudják, hogy mi az az újságírás. Van ez a hír, melyben leírják ezt a mondatot: »Carano kirúgásához egy azóta már törölt szerdai Instagram-bejegyzés vezetett, amiben egy antiszemita történetet osztott meg, ami vitatja a nácik szerepét a holokausztra nézve.«

Nos, ez vagy konkrétan hazugság, vagy a sztorit jegyző kolléga nem volt hajlandó három szót beírni a google-be, baszni rá egy entert, majd kattintani egyet az egerével. Ugyanis ha ezen utóbbit megtette volna, nyilvánvalóvá vált volna számára, hogy Carano bejegyzésében semmi antiszemitizmus, vagy a holokausztban való náci szerepvállalás vitatása nem található.

Carano egy gyökér összeesküvés-elméletekre is nyitott exketrecharcostól szokatlan bölcsességgel mindössze azt állapította meg, hogy a nácik nem tudták volna begyűjteni zsidók tízezreit, ha az őket megelőző kormányzatok (a bejegyzését egy második világháború alatti ukrajnai pogrom képével illusztrálta, ahol a helyi lakosság üti-veri az ottani zsidókat) nem lettek volna érdekeltek az uszításban és nem hangolják az embereket a szomszédaik ellen, akiknek az egyetlen bűnük annyi, hogy zsidónak születtek. Majd felteszi a kérdést, hogy ez miben tér el attól, hogy utáljuk egymást a politikai nézeteink miatt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyébként roppant cinikus erre a megváltoztathatóságra hivatkozni - egyrészt ugye szembemegy mindenféle világnézeti, vélemény, szólás és egyéb szabadsággal, amire a liberálisok hivatkozni szoktak. Másrészt, az a sok tízmillió ember, akit a "megváltoztatható" dolog miatt öltek meg, soha nem került olyan választás elé, hogy akkor ha most változtat, akkor túlélhet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés