Nem szép dolog utcára tenni Európa egyetlen zsidó televízióját

2021. február 11. 19:22
Breuer Péter
Neokohn
Niedermüller Péter másként kívánja hasznosítani a Heti TV Wesselényi utcai ingatlanját. Interjú.

„Hány háztartásba jut el a Heti TV?

Egymillió kétszázezerbe a Telekomnál, alapcsomagban, ingyen. Mindig TV-n is ingyen van, az még vagy nyolcszázezer. Itt jut el egyébként külföldre is, bár nem tudom hány háztartásba. A UPC-Vodafone-on is alapcsomagban vagyunk az egész országban, kivéve a műholdon, mert az egy másik cég. Nem volt ez mindig így, korábban csak Csepelen és a 13. és a 7. kerületben volt látható a tévé, ez szerencsére megoldódott. De például a UPC-nél nem lehet visszanézni a tévét és nem lehet nézni telefonon és tablet-en sem.

Ez összesen hány háztartás a kb. 4,8 millióból?

Most vagyunk körülbelül a 75%-nál, de ezt törvényileg nem is haladhatjuk meg.

Az említett társadalmi célú hirdetések körébe tartozik az Erzsébetváros önkormányzatával kötött megállapodás is?

Nem. Az Erzsébetvárosi Híradó egy külön megállapodás volt. Amikor a 7. kerületbe költöztünk hat éve, az önkormányzat megrendelt egy objektív híradót, amit hetente négyszer ismételtünk. Ezért fizettek 5 millió forint plusz áfát. Majd jöttek a mostaniak, akik végül lenyomták az árat 2 millió plusz áfára. Ami normális, de persze jóval kevesebb. Azt azért hadd mondjam el, hogy a fideszes önkormányzat jóval együttműködőbb volt.

Ez mit jelent?

Megkaptam, hogy a polgármester (Vattamány Zsolt, a VII. Kerület korábbi fideszes polgármestere – a szerk.) hol, mikor és mit csinál, egy operatőr követte és nem szóltak bele mit adok le. És persze, ha bejöttek szerepelni, azt is leadtam. Aztán jött a mostani városvezetés, akik viszont semmi támpontot nem adnak, majd november másodikán Merényi Miklós, kabinetfőnök, írt egy kirúgó levelet. Ő már az első perctől azt mondta, hogy a Heti TV-t látni sem akarja, menjek ahova akarok.

OK Erzsébetvárosi Híradó, de az épületből mikor rúgták ki?

Január 21-én lesétált hozzám az Erőművház (a Wesselényi utcai épület neve – a szerk.) igazgatónője, elnézést kért, hogy egy kellemetlen hírt kell átadjon, de április 30-al ki kell költözzünk. Tisztán, kifestve kell hagynunk az épületet.

Ez lett a vége?

Egyelőre itt tartunk. Én szeretnék maradni, mondanom sem kell. Szerintem egy közfeladatot ellátó televízió, amelyikbe minden órában hírek vannak, idegen nyelven is megérdemli, hogy ne mozgassák. Persze időközben kiírták a pályázatot, mi is pályáztunk. Állítólag nagyon jó anyagot írtunk, ezt többen is megerősítették. És nem mellesleg, a legmagasabb bérleti díj ajánlat is tőlünk érkezett”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész világot fel kell lármázni!
Brüsszelhez kell fordulni, az összes külföldi lapot értesíteni kell.......stb

A front szélesedik, a Washington Post után, íme a Breuer is csapatokat küldött...
A fejlemények, infók előkerültével kirajzolódik Bolgárék, Arató elvtársék taktikája, emelik a tétet.
Az egész cirkusz, óbégatás csak a mártírképzés, a holokausztipar zsarolótechnikájának sokadik fejezete.
Ez a frekvencia már kevés lett nekik, és ÚJRA, ORSZÁGOS SUGÁRZÁSRA TARTANAK IGÉNYT.
Erre megy ki a játék, ezért a szemfényvesztés, megtévesztés, Washington Post, Brüsszel, USA-külügy, EU Parlament ecetera bevetése, no meg a magyarkokainok, a hat ellenzéki "párt" jajveszékelése az amhórec – műveletlen, tudatlan, paraszt Médiatanácsra, a kormányra...

Jó pap holtig tanul. Átbogarásztam a Telekom IPTV listáját és meg is találtam 85-s szám alatt. Megnéztem, vidáman ad, valamilyen hiradó ment, héberül vagy talán ivritül beszélhetett egy csinos bemondónő.

Valahogyan rá kell őket venni arra, hogy tanuljanak tovább vagy legalább szerezzenek egy szakmunkás bizonyítványt, különben nem tudom mi lesz az unokáimmal.

Én itt kulturán elsősorban a Bibliát értem, ami az Ó-szövetséggel indul és az Új-szövetséggel folytatódik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés