CÖKA: Jourova külföldi ügynökszervezetektől informálódik

2021. február 10. 11:44
A szövetség szerint a Bizottság alelnöke vagy nincs tisztában a valósággal, vagy meg kívánja téveszteni szándékosan az európai, ezen belül is a magyar civil közvéleményt.

Nyílt levelet írt a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Věra Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének. A közlemény azt írják, a 2021. február 4. napján kelt nyílt levelükre Jourova kabinetjén keresztül érkezett válaszukban – amit ezúton köszönnek – arról kívánják megnyugtatni a szervezetet, hogy az alelnök személyesen, valamint a Bizottság tagjai is nyitottak és ösztönzik a rendszeres párbeszédet az összes európai állampolgárral és civil társadalmi szervezetekkel.

Arról tájékoztattak továbbá, hogy elkötelezettek a civil társadalommal együttműködve biztosítani, hogy működésük során minden véleményt és aggályt figyelembe vegyenek.

„Sajnálatos módon a válasz nemhogy megnyugtatónak nem nevezhető, de egyenesen aggasztó, tekintettel arra, hogy szemlátomást az európai adófizetők pénzéből működtetett egyik legfontosabb uniós intézmény második embere, eddigi tapasztalataink alapján, vagy nincs tisztában a valósággal, vagy meg kívánja téveszteni szándékosan az európai, ezen belül is a magyar civil közvéleményt” – fogalmaznak.

A szövetség jelezni kívánja, hogy „harcunkat nem adjuk fel a valódi diszkriminációmentes elbírálás kiharcolásáért a magyarországi civil társadalom tekintetében, és minden egyes esetben a rendelkezésre álló jogi eszközökkel fel fogunk lépni az ellen, hogy akár Ön személyesen, akár a Bizottság tagjai kizárólag külföldi ügynökszervezetek véleménye alapján formáljanak álláspontot hazánkkal és nemzetünkkel kapcsolatban”.

A levelet a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány nevében Dr. Csizmadia László, Dr. Bencze Izabella, Dr. Fricz Tamás, Dr. Ifj. Lomnici Zoltán írta alá.

(MTI-OS)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés