Alelnöklányból szupermodell – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. február 9. 13:19
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a szépség belülről fakad. Így gondolkozhattak az IMG modellügynökségnél is, mivel pár nappal Kamala Harris alelnöki beiktatása után máris szerződést kínáltak a politikus fogadott lányának. A cég egyébként olyan szupermodellek karrierjét egyengeti, mint Gigi és Bella Hadid. A 22 éves, nőiségére különösebben nem sok időt nem fordító, széttetovált Ella igazán izgalmas egyéniség. Divattervezői karrierről álmodik: „asszem az a célom, hogy legyen egy saját kötöttruha márkám, brandem, vagy mi a fenének hívják.” Végre nem csak kecses gebéket lehet majd látni a kifutókon, hanem egy olyan „nőt” is, aki végre felforgathatja a szakmát.

A Bumble nevű, Amerikában jelentős népszerűségnek örvendő, a Tinderhez hasonló alkalmazás végre betiltotta a felületén a „homofób, transzfób, rasszista dagadtfóbiás, vékonyfóbiás, bőrszínfóbiás” megnyilvánulásokat. Ezentúl tehát tilos bármilyen külső tulajdonságot megemlíteni az alkalmazásban. A kérlelhetetlen cenzorok ráadásul nem csak a nyilvános kommentek közül fogják kigyomlálni a tiltott nyelvezetet, hanem a privát üzenetváltásokból is. Végre. Ha jól értjük, akkor sikerült megvalósítani az online glory hole-t. Gratulálunk!

Az HBO egy, a Harry Potter világában játszódó vadonatúj tévésorozat indítását ígéri. Ez elsősorban azért is felháborító, mivel a Harry Potter önmagában sem képviseli kellőképpen a haladó gondolatiságot, ezen túlmenően pedig J.K. Rowlingról nem is olyan rég derült ki, hogy nem elég felvilágosult gondolkodó, ugyanis úgy gondolja, hogy csak a nők képesek menstruálni. Ezen bűnök ellenére a HBO mégis úgy gondolja, hogy a Harry Pottert nem beszántani és sóval behinteni, hanem folytatni kell. Ők tudják. Mi szóltunk. Rossz ötlet.

A fehér kultúra évszázadokon keresztül kizsákmányolta a feketét, ezért a legkevesebb az lenne, hogy jóvátételt fizet mindezért. Ez evidens, a valódi vitát már csak arról kell lefolytatni, hogy hogyan is kéne ezt a tetemes pénzt elosztani. Kérdés továbbá az is, hogy a pénzbeli jóvátétel elegendő-e. A globális fehérségtől ugyanis elvárható, hogy biztosítsák a feketék által lakott országok jobb geopolitikai érdekérvényesítését is. Rettenetesen sok ledolgoznivalója van még a fehéreknek, hogy egyszer újra egyenrangú emberek lehessenek a feketékkel.

Újabb szomorú jelentés látott napvilágot az Egyesült Királyságban, ugyanis kiderült, hogy az afro frizurát viselő feketéket rendszeresen éri mikró agressziók sorozata hajviseletük miatt. A Pantene sampongyártó cég által elvégzett kutatás szerint a szigetországban élő feketék 46 százaléka élt már át hasonló atrocitást. Ezek a „támadások” ráadásul olyan brutalitásról árulkodnak, minthogy szegény feketéket kicikizik hajviseletük miatt, vagy ami még brutálisabb: megtapizzák a hajukat. Nem csoda, hogy mindezek után jótékonysági kezdeményezést indított a Black Minds Matter-mozgalom, mely az ilyen és ehhez hasonló attakokra hívja fel a figyelmet, és igyekszik óvni a feketék mentális egészségét a haj alapú „mikró” agressziók ellen.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy miért rasszisták a vakondpatkányok, mitől állt el a lélegzete ezúttal a CNN riporterének, továbbá arról is, hogy a Twitter miért nem cenzúrázza a gyermekpornográfiát.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csaxólok: a poszt ironikus jellegű.

Ez a lány egyszerűen csúnya.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés