A kisboltok támogatásával javulhat a falvak életminősége

2021. február 9. 11:46
A kormány 45 milliárd forintos csomagjára vállalkozók, cégek és szövetkezetek pályázhatnak.

Több száz kisboltnak jut forrás abból a 45 milliárd forintos támogatási csomagból, amelyet a múlt csütörtöki kormányinfón jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – írta meg a Magyar Nemzet. A pályázat részleteiről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszélt a lapnak.

Íme a legfontosabb infók a kisboltok támogatási programjáról:

Kik pályázhatnak?

Egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok vagy szövetkezetek.

Ki kérhet támogatást?

Olyan igénylő, aki kétezer fő alatti településen napi fogyasztási cikket forgalmazó üzletet üzemeltet, vagy olyan településen vállalja kisbolt nyitását, ahol ilyen nem működik. A támogatási összeget előlegként fizetik ki.  

Mire lehet pályázni?

Épület külső és belső felújítására, bővítésére, akadálymentesítésére. Emellett lehet forrást igényelni arra is, hogy az üzleteket korszerű berendezésekkel szereljék fel, ide értve a kérelemben vállalt egyéb szolgáltatások folytatásához szükséges eszközöket is, például gyógyszerárusításhoz zárt szekrényt, bútorzatot. Az eszközbeszerzés a boltok felszereltségének javítására is igényelhető, például polcrendszer, pénztárgép, hűtő beszerzésére.

A pályázó meg is vásárolhatja az üzlet működését biztosító ingatlant, erre maximum ötmillió forintot lehet igényelni. Lehet továbbá pályázni a foglalkoztatáshoz igazodó működési támogatásra is, az üzletben foglalkoztatott személy, illetve személyek munkabérének munkáltatót terhelő járulékainak megfelelő összeg megfizetéséhez, akár öt évre.

(Magyar Nemzet)

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés