Nem született döntés a határon túli magyarok szavazati jogáról

2021. február 8. 12:40

Arató Gergely
Facebook
Kicsit csodálkozunk, hogy honnan vette a szavazati jogban megegyezés hírét Fekete-Győr András.

„Sokan kérdeztétek azt, hogy mi igaz  Fekete-Győr András állításából, hogy az ellenzéki pártok megegyeztek abban, hogy támogatják a határon túli magyarok szavazati jogát, és erre az ötpárti többség kényszerítette rá a DK-t. Mivel én vezetem a közös programot előkészítő hatpárti bizottság munkáját, határozottan állíthatom, hogy a közös ellenzéki programalkotó tárgyalásokon nem született ilyen  döntés, kicsit csodálkozunk, hogy honnan vette ezt Fekete-Győr András.

Természetesen az eddigi programalkotó munkában nem »győzött« és nem »vesztett« senki. Ezeknek a tárgyalásoknak éppen az a lényege, hogy próbálunk olyan közös megoldásokat találni, amelyek mindenkinek megfelelnek. Erre törekedtünk az elmúlt hónapokban, ebben partner minden párt képviselője a programalkotó bizottságban, ennek a szellemében készültek el közös kormányzás alapelvei is.

Abban is téved Fekete Győr András, hogy a DK nem barátja a határon túli magyaroknak. Továbbra is azt valljuk, hogy a segíteni kell a határon túli magyarokat abban, hogy a szülőföldjükön boldoguljanak, ezt a DK programja is rögzíti. A közös kormányzás alapelveinek a nemzetre vonatkozó szövegére éppen a DK tett javaslatot. A szavazati jog kérdésével ez a közösen elfogadott dokumentum nem foglalkozik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha jól értelmezem ezt az adok-kapok jelenséget, Fekete-Győr Andriska
kiscsoportos óvodás 2/3-os kormányzásra készül.

"
Továbbra is azt valljuk, hogy a segíteni kell a határon túli magyarokat abban, hogy a szülőföldjükön boldoguljanak, ezt a DK programja is rögzíti. A közös kormányzás alapelveinek a nemzetre vonatkozó szövegére éppen a DK tett javaslatot. A szavazati jog kérdésével ez a közösen elfogadott dokumentum nem foglalkozik.
"

Teljesen mindegy, hogy a zsír fejeddel mit hazudozol, folyamatosan hergeltek a határon túli magyarok ellen! Hol leukránozzátok, hol lerománozzátok őket, időnként belengetitek, hogy a nekik adott szavazati jogot nem tartjátok helyesnek, kvázi a nekik juttatott állampolgárságot sem. Majd hülyék lesznek rátok szavazni, leszámítva azt a pár liberális elmebeteget, mint Kesztió vagy a Parászka Boróka. Max ezek a féltudású, önelégült, igénytelen állatok lehetnek annyira ostobák, hogy megzabálják ezt az ócska moslékot, amit a DK eléjük önt.

Pontosan erről van szó.

Ezért nem is beszélnek érdemben semmilyen tartalmi kérdésről (a színtisztán destruktív "O1G - Magyarország a földi pokol" jellegű szövegeken kívül).
Hadd lassa bele a moslékba a DK-s a DK-t, a maradék-jobbikos az általa vélt Jobbikot, a momentumos a Momentumot...

Egyébként mintha a választási törvény is kétharmados lenne, de kicsire nem adunk...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés