Sokkal több Hazonyt, mint Hararit!

2021. február 7. 21:22

Fricz Tamás
Magyar Nemzet
Sztárrá kellene tenni a nemzeti, szuverenista gondolat hazai és nemzetközi képviselőit.

„Bizonyára sokan ismerik Yuval Noah Harari nevét: az izraeli történész a világ egyik legfelkapottabb társadalomtudósa, folyamatosan előadásokat tart a világ különböző pontjain, terjeszti az »igét«. Ő írta a Sapiens – Az emberiség rövid története, a Homo Deus – A holnap rövid története és a 21 lecke a 21. századra című, nagy sikerű és kétségtelenül magas színvonalú műveket, amelyek megjelentek magyar nyelven is.

De vajon milyen nézeteket kell vallani ahhoz, hogy az embert a globális áramlatok felkapják, a legjobb és legfontosabb helyekre eljuttassák, nevét állandóan napirenden tartsák, egyszóval ünnepelt celebbé tegyék, akinek lassan minden mondatára úgy figyelnek világszerte, mint egy orákulum hangjára?

»A terrorizmus [Európában] – show-műsor.« (Nyilván élvezik a franciák, osztrákok, angolok is, nem, Harari úr?)És mindezt szerinte túlreagálják az európai államok: »Hogy e félelmet csillapítsák, az államok a biztonság show-ját adják elő, erődemonstrációt rendeznek, egész embercsoportokat kezdenek zaklatni [mi?], vagy megszállnak országokat [tessék??]. Ez a túlreagálás [???] a legtöbb esetben sokkal nagyobb fenyegetés a biztonságunkra, mint a terroristák.« (Hát sajnos ez az a pillanat, amikor én is azt mondom, hogy bár filozófia szakon végeztem az ELTE-n, mégis sok ebből a lila gőzös, köldöknéző, a valóságot még csak a fasorból sem ismerő fejtegetésből. És ami döbbenetes: Harari egy szót sem szól arról, hogy a terrorizmusnak mi a gyökere, az iszlám fundamentalizmus, amelynek nyilvánvaló célja az európai keresztény kultúra szétverése és megsemmisítése. Mintha nem értené, mi a terrorizmus, de a rosszabb, hogy tudatosan nem érti.)

Hazonynál több a kérdés, a nyitott gondolat, miközben természetesen egyértelműen kiáll a saját választása – a szuverenizmus – mellett. Mindemellett érdekes azon megállapítása is, hogy a zsidó–keresztény kultúra a Biblia jelenlétén keresztül mindig is az önrendelkezés, a független nemzetek gondolatát támogatta. Ha ezzel összefüggésben megnézzük a jelenlegi Izrael egyértelműen szuverenista, nemzetelvű bel- és külpolitikáját, akkor értjük, miről beszél, és azt is értjük, hogy miért támadja Izraelt egyre hevesebben a globalista-liberális fősodor az Egyesült Államoktól az európai nagyhatalmakig”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés