Nőtt Orbán Viktor támogatottsága

2021. február 4. 8:02
A megkérdezettek 57 százaléka elégedett, és 34 százaléka elégedetlen a miniszterelnök munkájával, derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített felméréséből.

Egy éve, 2020 január­jában a megkérdezettek 48 százaléka mondta azt, hogy inkább elégedett Orbán Viktor munkájával és 43 százaléknyi, hogy inkább nem. Idén viszont az elégedettek (57 százalék) kilenc százalékponttal többen, az elégedetlenek (34 százalék) ugyanennyivel kevesebben lettek – derül ki a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív közvélemény-kutatásainak összevetéséből, amely a Magyar Nemzet számára készült 2021. január 26. és 28. között ezer fő telefonos megkérdezésével. A koronavírus-válság idején még ennél is nagyobb, történelmi magasságokban volt a kormányfő támogatottsága, ebből pedig 2021 elejére még bőven maradt többlet az egy esztendővel korábbi értékhez viszonyítva.

Legtöbbet a hatvan évnél idősebbek és a maximum nyolc általános iskolai végzettségűek körében nőtt a kormányfő munkájával való elégedettség.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az IDEA legutóbbi közvélemény-kutatás eredményei itt olvashatók.
https://www.ideaintezet.hu/hu/..

Az önkormányzati választásokat nem lehet alapul venni az országgyűlési választásokhoz. Ennek számtalan oka van, de ezzel most nem foglalkozom.

1. A 2014 és 2018 évi országgyűlési választás bebizonyítottak, hogy az egyes pártok szimpátiájának a mutatói a gyakorlatban nem adódnak össze. A listás szavazásnál nincs értelme a szavazók mozgatásának - átjelentkezés - csak az egyéni mandátumok esetében.
2. Ha valaki megnyeri a listás szavazatokat az még nem jelenti, hogy elégséges mandátummal fog rendelkezni a kormány alakításhoz. Az eddigi választásból az is kiderül, hogy az egyéni mandátumoknál nem elsődleges a párt logója, hanem a jelölt személyisége az elsődleges.
3. Az ellenzéknél nem lesz probléma a szükséges pénz rendelkezésre állása. Van pár olyan milliárdos - belföldi és külföldi - akik összedobják, ha értelmét látják, hogy az események az ő érdeküknek megfelelően alakul.
4. Nem az Orbán ellenszenv, vagy szímpátia fog a döntő lenni, hanem az, hogy miképpen alakul az egyes személyek életminősége, és milyen mértékben hisznek az ellenzék ígéreteinek.
5. Nem mindegy, hogy 2021 negyedik és 2022 első negyedév milyen gazdasági képet fog mutatni.
6. Végül az sem mindegy, hogy a FIDESZ/KDNP hogyan áll bele a kampányba, milyen kampányt fog folytatni.
7. A 2022 évi választásig még sok víz fog lefolyni - hogy a balliberálisok is megértsék lefolyni = lefojni - a Dunán, vagyis sok minden megtörténhet, ami hatást gyakorolhat a választás eredményére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés