Az olasz történelem ismétli önmagát

2021. február 3. 15:39

Schiffer András
Facebook
A neoliberális megszorító politika visszatér.

„Az olasz történelem ismétli önmagát. A 2011-es forgatókönyv. Akkor Mario Montit követelték a...khm...»piacok«. Most Mario Draghit. Szakértői kormány. Aha. A neoliberális megszorító politika visszatér. Erre ment ki a játék a kaviárbaloldali Renzi részéről. Nincs új a nap alatt. Egyszerűbb lenne mindig a »piacokat« megkérdezni, holmi választások helyett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi gond, ua. a forgatókönyv, mint 2009 Magyarországán.
Ezek most kerestek egy olasz bajnait, 2 év múlva választások. Ott is elsöri a libbalt a történelem.

András, az ellenzék egyetlen igaz hangja, aki számára az ország érdekei a legfontosabbak. Tényleg itt lenne az ideje egy új párt alapításának.

Draghi kapcsán sokatmondó a baloldali Pd egyik képviselőjének, Stafo Ceccantinak nyilatkozata. A képviselő arra a kérdésre, hogy mi a különbség Mario Monti 2013-as kormányra kerülése és Draghi kinevezése között, azt válaszolta, hogy 2013-ban megszorításokra, vágásokra volt szükség, most pénzosztásról, az uniós források sikeres felhasználásáról fog szólni a történet. Kijelentette, hogy most a politika veszített a technikai kormányzással szemben, szükséghelyzet van, de amint megmentik az országot, újraindul a politikai élet. Hogy mikor, arról már nem beszélt.

Minden elemző annak fontosságát emeli ki, hogy Draghi egy nyelvet beszél az újjáépítési források felhasználását elképzelő brüsszeli adminisztrációval. Lefordítva, Brüsszelt, a tőzsdéket megnyugtatja, hogy Draghi a brüsszeli normák szerint kezeli majd a pénzeket, semmi önállóskodás, egyéni alakítás.

A nyugdíjcsökkentést egy ideje már bevezették a közbeszédbe, az olasz gazdaság rendkívül nehéz helyzetben van, drámai a szaporodási index, mármint a született olaszok körében.
Puglia egyik kétezres kistelepülésén egy euróért kínál a helyi önkormányzat lakásokat. S Puglia nem Itália Nyírsége.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés