Minden meccs után imádkozott, öt éve nincs munkája az edzőnek

2021. február 2. 17:08
Joe Kennedy edzőt azért bocsátották el, mert minden meccs után csendben imádkozott, és az iskola felszólítása ellenére sem hagyta el ezen szokását.

Joe Kennedy esetéről a Fox News számol be. A férfi 2015-ben vesztette el munkáját, miután minden focimérkőzés után térdre ereszkedett, és elmormolt egy imát. A férfi munkahelye, a Bremerton gimnázium először felfüggesztette, majd miután a férfi nem volt hajlandó abbahagyni az imádkozást, elbocsátotta. 

Kennedy jogi útra terelte az ügyet, mert, mint mondja, az iskola megsértette a vallásszabadsághoz való alkotmányos jogát. Eddig a szövetségi bíróságon próbálkozott, ahol nem járt sok sikerrel, a tavalyi évben pedig a Legfelső Bíróság is visszautasította a férfi ügyét. Joe Kennedy leszögezte: folytatja küzdelmét, és abban bízik, hogy újra edző lesz.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Laure Boyer / Hans Lucas / AFP

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elkövetett egy hibát: nem Mekka felé fordulva imádkozott.

Neve alapján ír származású, azaz katolikus, így ezért a második vonalba tartozik. Igazából az elit (pl. az Elnökök) döntő többsége évszázadokig WASP ( Fehér, angol-szász és protestáns) volt. Ha ebbe a csoportba tartozik hosszasabban győzködik és a végeredmény is lehet, hogy más lett volna. A "high school" állami volt, így jobban járt volna, ha magában mormol el egy imát és utána beugrik a templomba vagy keres egy katolikus iskolát.

A pénz beszél...Azok a "térdelő" játékosok rengeteg pénzt érnek, ez a szegény srác pedig csak egy high school fociedzője volt, akikből ezernyi van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés