„Éhezünk, dolgozni akarunk!” – Folyamatos tüntetések lesznek a Parlamentnél

2021. február 1. 15:28
Legalábbis ezt ígéri a Hősök terén két napja tiltakozó Le az Adók 75%-ával Párt.

A Parlament előtt folytatják a tiltakozást – jelentette be a Hősök terén tartott tüntetésen hétfőn az akciót szervező Le az Adók 75%-ával Párt elnöke, Ecsenyi Áron.  A párt „Nem kérünk a covid-kommunizmusból” címmel, úgynevezett megafonpróbát tartott nagyjából 300 ember részvételével. (A tüntetésről készült videót itt nézheti meg.)

A nagy rendőri készültség mellett megtartott demonstráción az ország számos pontjáról érkező tiltakozók, vállalkozók, felszolgálók, szakácsok, panziósok az őket érintő korlátozások feloldását követelték. A felszólalók arról beszéltek, hogy

lassan egy éve meg vannak fosztva a jövedelmüktől, a tartalékaik elfogytak, és már a mindennapi megélhetés, az élelem megvásárlása is gondot okoz számukra.    

A transzparenseken a többi között az volt olvasható: „Ez nem a vírusról szól, amíg ti osztozkodtok, mi éhezünk”, illetve „Nyissatok ki!”, és egyebek mellett azt skandálták, hogy „Dolgozni akarok!”   

A teret szó szerint bekerítették a rendőrök, akik sok embert igazoltattak, volt olyan is, akit megmotoztak, átkutatták a ruházatát és a táskáját. Többen úgy tiltakoztak a rendőri intézkedések ellen, hogy a földre ültek.    Ecsenyi Áron a demonstrációt kezdeményező párt elnöke a „megafonpróba” végén közölte, hogy a következő időszakban a Parlament előtt folytatják a tiltakozást.

(MTI/Mandiner)

Összesen 226 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ecsenyi Áron szervező, a Le az Adók 75 százalékával Párt elnöke.
Ez az alak híve az anarchiának, ellensége az adófizetésnek.
Al Capone-bűnszervezete körülbelül ezer tagot számlált a múlt század harmincas éveiben az Egyesült Államokban.
Egyetlen gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani a sok közül, de adócsalás miatt végül 1931-ben sikerült börtönbe zárni.
Ha akkor az Egyesült Államokban nem veszik komolyan az adózási fegyelmet, Al Capone elkerülte volna a börtönt!

Értem, hogy zárva vannak és most nincs munkájuk. De a nyitásig nem tudnak máshol dolgozni? A vírus miatt nagyon sokan dolgoznak máshol, mint korábban .

Takarodj, igen, a kocsmába a többi provokátor után. X

Feri!

Régebben választékosabb, humorosabb voltál.....

Ha a Fidesz reagálóképes lenne, mint ahogyan nem az, akkor a tüntetés első napján már nagy transzparensen a helyszínen olvashatóvá tette volna az arra járók, a tüntetők, a TV nézők számára az állásajánlatok csokrát, s egyben egy asztalon állásközvetítő irodát nyithattak volna.

Tényleg rossz lehet romló kognitív képességekkel megöregedni.......

"Aki éhezik nem válogat. Ha egyenlőre nincs más alapon."

Ez az. Minden cég, minden nagyúr erre áhitozik. Hogy éhbérert tudjon dolgoztatni. Sőt, lehetőleg legyenek annyian, hogy még válogatni is lehessen köztük.

Nem tud nem eszembe jutni, hányszor láttam anyósomékat, nézni a földeket...amin a jég elverte a termést, a varjak szétcsapkodták a termést (raákaptak a dinnyére, meglékelik, hihetetlen kárt csinálnak, le nem lőheted, mert védett,kártérítés ezért nevetséges összeg jár), ellopja az etnikum a termést, túl sok eső jön, nem jön eső, stb stb stb. Van egy hihetetlen nézésük, amivel ilyenkor nézik a földet. Van abban minden. Egy év megfeszített, kemény fizikai munkája, és az évben a földbe ölt rengeteg pénz, amiért szintén megfeszített kemény fizikai munkával dolgoztak meg.... és volt -nincs. Egyik napról a másikra sokszor. Irgalmatlan szomorúság van benne, de ott van a méltóság is.

Ezek meg...eh.....hagyjuk.
Hol a méltóság, emberek?!

(amúgy meg, nem tudom hol olvastam, alapból több okból ellenzem, de csak a poén kedvéért mégis támogatnám: kapja meg minden vendéglátós segítségnek azt az összeget, amit 2019-ben adóként befizetett az államnak. Csak a poén kedvéért)

"Tehát át kell esni rajta, így vagy úgy mindenkinek."

Végre egy értemes mondat.

Az a lényeg, hogy lassítsa le, kezelhető szinten tartsa.

Csak óvatosan az átkellesnizéssel, nem egy nagy szájú, óhátcsakazöregeketviszi középkorú ismerősöm kapott szép kis életre szóló szuvenírt a vírustól.

Ja, "átestek rajta", "meggyógyultak"= covid teszten negatívak. Dolgozni még egyik sem képes..... és fél év múlva újra elkaphatják.

Ha most figyelembe vesszük, hogy a gazdaságot mindig a középosztály viszi a hátán, annál jobb a gazdaságnak, minél kevesebb középosztálybeli tanulja meg, hogy hol lakik a kínaiak istene, hidd el. Úgyhogy csak lassítsuk, amennyire csak a gazdaság engedi, míg gyógymódot, oltást nem találnak rá az orvosok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés