Barack Obama újra Magyarországot emlegette negatív példaként

2021. január 31. 7:09
A volt amerikai elnök szerint a Republikánus Párt szélsőjobboldali, de problémák vannak Spanyolországban, Magyarországon és Németországban is, nem beszélve az oroszokról, a törökökről, a Fülöp-szigetekről, vagy Mianmarról.

Amikor az Egyesült Államok és Európa egységben van, hatalmas befolyással bír, amikor megosztott, az probléma – hangsúlyozta Barack Obama volt amerikai elnök a spanyol közszolgálati televíziónak (TVE) adott, szombat éjjel sugárzott interjúban. „A jó hír, ami szerintem várható Biden csapatától, hogy hisznek a jogállamban, a multilaterális intézményekben, az együttműködésben, a tudományban, a tettekben, az emberi jogokban” – fogalmazott. Véleménye szerint az európaiak arra számíthatnak, hogy az új adminisztráció folytonosságot képvisel majd az Obama-kormány politikájával, és kiemelte a transzatlanti és NATO-kapcsolatok megerősítését.

Mint mondta, az új elnök jó hangot ütött meg országegyesítő szándékával, de úgy véli, ez nem valósul meg egyik napról a másikra. „Sosem tudtam volna elképzelni azt, ami történt” – mondta Obama a Capitolium elleni január 6-i ostromról, amelyben négy tüntető és egy rendőr vesztette életét. Tagadhatatlannak nevezte a jobboldali populizmus fellendülését, amelynek okát abban látja, hogy az emberek nem érzik biztonságban magukat sem gazdasági, sem kulturális értelemben. „Meg kell tanulnunk együtt élni” – jegyezte meg. Beszélt az amerikai Republikánus Párt átalakulásáról, azon belül a mérsékelt erők visszaszorulásáról. „Tehát most van egy Demokrata Pártunk, amely baloldali vagy balközép párt, és a másik oldalon egy Republikánus Párt, amely egy szélsőjobboldali párt” – jelentette ki.    

Obama szerint a Republikánus Párt tagadja a klímaváltozás létezését, vitatja a választási eredményeket és összeesküvés-elméletekbe kapaszkodik, amelyek közül a „legőrültebbeket” Donald Trump terjesztette. Barack Obama hangsúlyozta: a demokrácia működéséhez szükséges, hogy egyaránt legyen bal és jobboldal is. Az interjú hosszabb, internetre felkerült változatában kifejtette, hogy a nézeteltérések mellett mindkét oldalnak a közös megegyezésből kell kiindulnia például a képviselet, a választások, a törvénykezés vagy az információáramlás kérdésében. „Az elmúlt évek, elmúlt hónapok eseményei megtanították nekünk azt, hogy még a leggazdagabb országok, a legfejlettebb demokráciák sem immunisak ezekre a gondokra. Ezt a fajta problémát látjuk Oroszországban, Törökországban, a Fülöp-szigeteken és Mianmarban. De úgy tűnik, hogy ez probléma az Egyesült Államokban is, Spanyolországban, Magyarországon, Németországban” – mondta a volt amerikai elnök. Obama korábban is a Fülöp-szigetekhez hasonlította Magyarországot.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 261 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne bántsd a keresztényt!
A magyar keresztényt főképp ne bántsd,
mert ezzel elkárhozol a pokol fenekére, örökre.
Érted te ezt, csaló?

A szélsőbaloldali Obamának a republikánusok szélsőjobboldaliak...Ami Magyarországot illeti: vannak vádlók, akiknek vádjai neküknk dicsőségünk.

Minden, ami jó: keresztény.
Minden, ami rossz: nem keresztény.

Remélem, az 1 év, az sokszor 1 év lesz.

Mekkora mértékű a tudás- és infóhiányod, csak egyre utalok,a sok közül:
Six Million Jews 1915 1938 HD
https://www.youtube.com/watch?..
MAGYAR
"Tükrözve innen: https: //www.youtube.com/watch? V = Dda-0 ... Eredeti csatorna: TheTrans22 Furcsa véletlen, amelyet TheTrans22 fedezett fel: az 1915 és 1938 között az újságokban már említett "hatmillió zsidó"! Ezt nem tudom megmagyarázni. Jézus uram egyébként zsidó volt, ezért köszönhetjük a zsidó embereknek az örök üdvösséget. Csak azt gondolom, hogy lehetővé kell tenni a valós történelmi tények vizsgálatát. Tudjuk, hogy nagyon sok gyilkosságot és bűncselekményt követtek el a második világháború alatt. Tudjuk, hogy a zsidókat a század folyamán, sőt évezredeken keresztül üldözték. Miért nem engedhetik meg az emberek, hogy valódi történelmi dolgokat vizsgáljanak? Például hányat öltek meg valójában?"
Kettő kis reflexió még:
"A keretlegények védték a keresztény kultúrát a Petschauer Attilától meg a Rejtő Jenőtől. A zsidótörvények védték a keresztény kultúrát a Szerb Antaltól meg a Radnóti Miklóstól."
A keretlegények, nyilván nem mind, a lényeget illetően: védték, Rejtőt és Petschauert, a zsidótörvények védték Szerbet és Radnótit, mégpedig azért, mert más országokban ezek társai, rokonai már régen halottak voltak, Mayarországon: Nem, SZERENCSÉRE...
Az Orbán-kormány pedig: történelmet ír.
ha megbuktatja az az érdekkör, ahová te is tartozol, a felelősség a tiétek lesz, mindenért, ami következik.
Érted ezt, Geyza barátom?
Nyilván érted, de nem fogadod el, ezért sajnállak.

Elnök sem lehetett volna, törvény szerint.

Te csak egy hülye újbolsevik vagy édes fiam. Olyan általánosságokkal jössz elő, amilyenek minden más nemzet esetén felhozhatók. A szóözön helyett elég lett volna annyit írnod, hogy gyűlölöd a magyarokat, gyűlölöd a jelenlegi kormányzatot, és a legjobban gyűlölöd azt, ha a tieden kívül más vélemény is teret nyer. Mert neked azt mondták, hogy ti felsőbbrendűek vagytok.

Látod, ilyen röviden is le lehet írni, ami neked csak felesleges szófosással sikerül. Köszönd meg te szerencsétlen, hogy segítettem megfogalmazni azt a sok zagyvaságot ami fejedben van.

Köszönjük, de Magyarország jól el van Obama folyamatos intrikája nélkül is.

A törökökkel baj van? Érdekes módon Erdogant 2012-ben az általa legmegbízhatóbbnak tartott politikusok közt tartotta számon.
https://www.hurriyetdailynews...

Idézet tőled:

"Az öszödi beszéd arról szólt :hazudtunk, és nem hazudtam, hazudtunk a rendszerváltástól, a bajok mindjárt a rendszerváltásnál kezdődtek, egyik kormány sem csinált reformokat, hogy talpraállítsa a gazdaságot.
Nem Gyurcsány Ferenc hazudott, nem a Szocialista Párt, nem a szociálliberális kormány, hanem az egész magyar politikai társadalom!"

Idézet Gyurcsánytól:

" Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

Hol látod ebben az 1990 óta eltelt idő kritikáját? Az nem négy év volt.Butus, a politika, az politika, főként, amikor erőfölény alatt, alakoskodni kell, de ez neked magas.
Jobb, ha minden történetben, csak a tényeket nézed, az ilyen rizsákat, amiket Horthy is elrebeg a vezér előtt, az időhúzáson kívül semmi mást nem szolgáltak.
A tények pedig kemény dolgok, Horthynál is, Orbánnál is.
Egyelőre Viktor legalább annyira okos és pragmatista, mint volt Horthy.
Amíg csak lehet, de a meccsnek akkor van végem amikor vége van.
Egyelőre, ahogy a dolgok állnak, nem a magyarságnak van legtöbb veszítenivalója, semmiféle értelemben...

Rengeteg összefüggéseiből kirángatott bizonyítékaid vannak, ezzel szemben, ami tény:
1944 március 20-án a teljes NÁCI-Európa zsidósága
1. vagy már halott volt
2. vagy KZ-lágerekben, német hadiüzemekben, a varsói gettóban raboskodott,
KIVÉVE: MAGYARORSZÁG.

Higgadtan lehet tovább beszélgetni, de értem, hogy aki érintett felmenői szinten, az sokkal-sokkal érzékenyebb, nem képes objektív szemléletre, amit megértek, bár semmiképp nem fogadom el.
Egyet jegyezz meg: minél mélyebben ásod magad a történelembe, annál felszabadultabb, annál szabadabb lehetsz, ami nem mindegy...

"Sztálin az ember és a majom keresztezésével kísérletezett
JACK CORN, 2005. december 21., Magyar Nemzet
Sztálin arra adott parancsot az egyik leghíresebb szovjet állatorvosnak, hogy emberi spermával termékenyítsen meg nőstény majmokat. A szovjet diktátor igénytelen és fájdalomtűrő katonákat, valamint az ötéves tervhez hiányzó munkaerőt tervezett a félmajom-félemberből. A kísérlet nem sikerült." (Egy eset kivételével.)

Obama lelkén sok ezer ember halála szárad, ezért kaphatott megelőlegező béke nobel díjat.
Röhej az egész. Röhej Obama és a nobel díj is.

Amerikában az igazság az, ami legnehezebben található meg.
https://www.unz.com/proberts/i..

Buta és elvakult.

Aki " takonynáci fejed a seggedbe."-zik, az kiállította a bizonyítványát.
Pont ennyit ér az ő Obamájuk, Bidenjük, Blinkenjük, Sorosuk mint ők, ez, aki most éppen troppaf.szfej nicknéven próbál aljaskodni...

Láthatóan Obama diktálja egykori alelnökének, hogy mit kéne tenni.

Láthatóan működik benned a kannás bor, és valami ócska cuccot tolhatsz mellé. Egyre zavarosabb vagy.

Itt Magyarországon az emberek többsége tudja, hogy Obama hülyeségeket beszél.
Szegénységi bizonyítvány, hogy nem tájékozódik.
Szerintem segíteni kellene neki.
De hogy?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés