A Hősök terén tüntetnek a nyitásért

2021. január 31. 12:48
A tüntetést a Le az Adók 75%-ával Párt szervezi, a szervezők arra kérték az érdeklődőket, hogy csináljanak úgy, mintha csak véletlenül arra sétálnának.

Már Európa-szerte demonstráltak a korlátozások enyhítése miatt, ma a Hősök terén gyűlnek össze azok, akik a héten meghosszabbított korlátozások enyhítését szeretnék elérni – írja a Jövőtv.hu. Hozzátették: bár a hatályos rendeletek értelmében tilos mindennemű gyülekezés, a szervezők arra kérték az érdeklődőket, hogy csináljanak úgy, mint ha véletlenül arra sétálnának.

A Jövőtv.hu hangsúlyozta: a Le az Adók 75%-ával Párt eredetileg február 1-re tervezett demonstrációt, de már január 31-én vasárnap 12:00-kor gyűlnek össze Budapesten, a Hősök terén. Az időpont változást azzal indokolják, hogy a Kormány által meghosszabbított korlátozások ellen hamarabb szükséges fellépni és a hétvégi időpontban vélhetően többen el is mennek a demonstrációjára. Az eseményt eddig, több, mint 13 ezren igazolták vissza – írják. A beszámoló szerint jelenleg több százan vannak a téren, ahol beszédek hangzanak el egy megafon segítésével, többek között Ecsenyi Árontól és Ecsenyi Szilárdtól.

A Telex beszámolója szerint a tüntetésen szerint mintegy háromszázan voltak jelen, plusz néhány tucat újságíró és a biztosításra kivezényelt rendőrök. A pártok közül csak a korlátozások lazítása mellett kampányoló Mi Hazánk ment ki hivatalosan, pártmolinóval, írják.

A Telex megírta, hogy az esemény főszervezője Ecsenyi Áron és ikertestvére voltak, ők ketten mondták a leghosszabb beszédeket, majd vendéglátósok szólaltak fel. Ecsenyi testvére a fiatalok érdekében is felszólalt, akik hónapok óta be vannak zárva, és szerinte növekedhetett közöttük az öngyilkosok aránya. Az emberekkel azt skandáltatta: „kompromisszumot”, ez lett a rendezvény fő szlogenje, írja a portál.

Ecsenyi Áron szerint a korlátozások sikerességét semmi nem igazolja, a kormány pedig elárulta a jobboldalt, valódi célja, hogy a csődbe menő vállalkozásokat felvásárolhassák a kormányközeli vállalkozók – írja a Telex. A portál tudósítása szerint Ecsenyi elmondta: rá kell kényszeríteniük a kormányt, hogy belássa, „mindannyiuk élete számít, a vállalkozóké és dolgozóké is”. Azt is mondta, minden generációnak meg kell küzdenie a hatalmi önkénnyel.

A Telex megírta: a rendőrök igazoltatni kezdték a résztvevőket, mivel a rendezvény sérti a gyülekezési jogot a veszélyhelyzet idejére felfüggesztő rendeletet, majd a rendőrök a szervezők és a tömeg közé álltak egy sorfalat alkotva, és kiszorították az embereket a térről. Atrocitás nem történt, néhány bekiabáláson kívül senki nem tanúsított ellenállást a rendőrökkel szemben, írják.

(Jövőtv.hu, Telex)

Összesen 210 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://www.facebook.com/Vadha..
Kritikán aluli az egész..
OPNI-t kéne nyitni és visszahozni a kényszergyógykezelés lehetőségét...

Bezzeg...

... nos mi lenne az ellenpélda?!?
Csak egyetlen egy európai ország nevét kérem, egyetlen egyet!

"Ha holnap nyitnának és egy héten belül 10000 új megbetgedés lenne és 1000 halott naponta"

Fehéroroszországban a tapasztalat nem támassza alá ezt az állítást. Ott soha semiféle járványügyi intézkedéseket nem hoztak. Minszkben, Szilveszter után így mentek az emberek az utcára köszönteni az Új évet:
https://www.youtube.com/watch?..

Melyik ellenzék?

Mi Hazánk?

Mert hogy a moslékellenzék hónpokon át rendre a még keményebb korlátozásokat követelte mindvégig...

Hú, de nagyon szeretne valaki egy pofont kapni egy kurva erős kép posztálásának reményében!

Ennyire gyávák vagytok, tüntetést szerveztek és nem meritek vállalni?
Türelmetlen bolondok.

"A rendőrök helyében bevinném őket a Covid osztályokra"

Az érdekes lenne. De ugyanígy érdekes ez a hír is:
https://nypost.com/2020/05/06/..

egy alapos veres utan kozmunkara kotelezni mindet a korhazak fertozo osztalyain hadd lassa a sok hulyebarom hogy nincs is virus

Világos. A sötét a fejedben.

Felesleges, esztelen, hatástalan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés