Szigorúbb abortusztörvényre van szükségünk!

2021. január 28. 15:54

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
Elsöprő részben nem azért történnek abortuszok a világon, mert erőszakból fogant volna a gyermek.

„Azok a szervezetek, amelyek egyébként harcosan halálbüntetés-ellenesek – hiszen ezt a büntetést a legsúlyosabb gonosztetteket megvalósítókra róják, őket meg, ugye, védeni kell –, teljes mellszélességgel támogatják az intézményesített gyilkosságokat. Mert csak. A női önrendelkezés – te Úristen, milyen mélységesen lenézik ezek az erők a nőket, amennyiben azt gondolják, az önmegvalósításuk netovábbja, ha ölhetnek – fontosabb, mint az élet védelme. Ha valaki felelőtlenül, fittyet hányva az egykor volt társadalmi elvárásokra, azt csinálja, amit a felnőttek csinálnak, hát teljes nyugalommal használhatja utólagos fogamzásgátlásként az abortuszt. Ha éppen nem fér bele a pénzügyi keretbe egy gyerek, azzal a lelkiismerettel lehet elvenni az életét, ahogy régen az újszülött macskákkal tették – amit mára, szintén helyesen, törvény tilt.

S nem, kedves mindenki, nem a kivételekből kell kiindulni, majd tanulságként ráhúzni azt az általánosságra. Elsöprő részben nem azért történnek abortuszok a világon, mert erőszakból fogant volna a gyermek, vagy életveszélyes egészségügyi fenyegetést jelent az anyára. Döntő többségben azért történnek ezek a gyilkosságok, mert kamura elég bemondani, hogy nincs rájuk szükség.

Együtt élni a realitásokkal ma önfeladást jelent…

Itt érünk el Magyarországig, ahol nagyjából és egészében pontosan olyan abortusztörvény van hatályban, mint Nyugat-Európa számos országában. Nem merünk hozzáérni, ugyebár, mert vannak a világnak realitásai is. Például könnyen lehet, hogy amiként anno a vasárnapi boltzár, úgy az abortusztörvény szigorítása sem cseng egybe a magyar társadalom többségének véleményével. Jövőre pedig választások lesznek. Aztán láttuk, hogy mi történt Lengyelországban a téma kapcsán. Értik, Lengyelországban képesek voltak abnormális, százezres tömegeket az utcára vinni azért, mert az alkotmánybíróság értelmezett egy jogi szöveget. Mi lenne akkor itthon?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 693 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi közötök hozzá! Egy nőnek joga van eldönteni, hogy mi történjen a méhében.

Még Szent II. János Pál pápa is azt javasolta a megerőszakolt boszniai apácáknak, hogy ne vetessék el magzataikat, mert a születendő gyerek nem tehet róla, hogy milyen körülmények között fogant meg.

Csakhogy ennek az abortuszpárti mozgalomnak résztvevői akarva-akaratlan a tömeges bevándorlást készítik elő.

De Damoklész kardjaként függ felettünk az EU kvótája.

"striák, csíkok" ez a kettő ugyanaz.

A kismamaságot, "gyermek kihordását", miért csak negatív színben tünteted fel?
Áldott állapot!!!

Minden nő tisztában van azzal, hogy változások mennek végbe a testében, és nem erre gondol, - ha mégis, akkor igyekszik nem elhízni - hanem a gyerek utáni vágya ezt mind felülírja.

Hát bennem nem "dereng fel".

Tudom, hogy nincs gyereke és annyi idős, hogy már nem is lehet.
Azt viszont nem tudom, hogy vágyott-e gyermekre egyáltalán.

Meg fogom kérdezni tőle.

Még a csirkés cikknél tartok, ezt el sem olvastam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés