Orbán csak saját strómanjainak nyújt támogatást

2021. január 28. 11:01

Fekete-Győr András
Facebook
Mészáros Lőrincék már az első hullámban elbocsátották dolgozóik felét.

„Miközben százezrek veszítik el a munkájukat, és a teljes vendéglátási szektor az összeomlás szélén van, Orbán Viktor továbbra is csak saját strómanjainak nyújt valódi támogatást: most épp 17,7 milliárd forintnyi támogatáshoz jutottak »Mészáros Lőrinc« szállodái. Ha fideszes politikusokat Mészáros Lőrinc vagy más strómanok közpénzből való elképesztő gazdagodásával szembesítenek, általában az a válasz, hogy azért van rájuk szükség, mert így a »gonosz multik« helyett »magyar kézben marad a gazdaság«, amivel végső soron mindenki jól jár.

Az ilyen válságidőszakokban viszont kiderül, hogy mennyire érdekli »nemzeti nagytőkéseinket« a magyarok sorsa: Mészárosék már az első hullámban elbocsátották dolgozóik felét, körülbelül 800 embert. Sőt, pont így tudták  »megtartani« maradék dolgozóikat a második hullámban, teljesítve ezzel a milliárdos állami támogatás feltételeit. Hiába vált tehát néhány év alatt gázszerelőből az egyik leggazdagabb magyarrá – egy kis veszteséget sem hajlandó bevállalni, akkor sem, ha azon több száz magyar család megélhetése múlik.Legyen világos mindenkinek, hogy ezek ma a nemzeti nagytőkéseink: önérdekkövető, egyszerű közpénztolvajok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit tudtak volna dolgozni, ha egyszer az idegenforgalom megszűnt? Ez egy ilyen munka. Kockázatos a "szolgáltatási iparra" alapozni. Aki be volt jelentve, nem marad teljesen ellátatlanul.

Úgy érzi, hogy 2030-ig biztosan a fidesz nyer:-)
Ebben egyetértek vele:-)

Kaptunk két fogalmat a momentumtól:
Moslék koalíció és valaki összegyurcsányozza magát.
A momentum összegyurcsányozta magát a moslék koalícióval.
Ennyire hitelesek.

Teljesen gátlástalanul hazudnak, bár az is lehet, h. vannak szállodái. A 800 elbocsátott dolgozó viszont onnan soknak tűnik, tényleg.

Teljesen gátlástalanul hazudnak, bár az is lehet, h. vannak szállodái. A 800 elbocsátott dolgozó viszont onnan soknak tűnik, tényleg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés