Áder János nem csinál semmit havi 3 millióért

2021. január 28. 7:20

Szél Bernadett
Facebook
A NER és sleppje COVID ide vagy oda, repked és helikopterezik, 200 milliós lakásokat shoppingol, jachtozik.

Áder János nem csinál semmit. Ezért havonta 3 milliót kap, plusz fényűző pompát, ahol dolgozhat. A NER és sleppje COVID ide vagy oda, repked és helikopterezik, 200 milliós lakásokat shoppingol, jachtozik és így a többi. De mi a helyzet a magyar néppel? Eldőlt, négy százalékkal emelkedik februártól a minimálbér és a garantált bérminimum. Ez valójában éves szinten csak 3,6 százalékos emelkedés lesz, a januári hónap kiesése miatt. Az új összegek a minimálbér esetében bruttó 167 400 forint (nettó 111 ezer), a garantált bérminimumnál bruttó 219 000 forint (nettó 145 ezer). 111 és 145. Siralmas összegek: nem érik el az átlagbér 60 százalékát sem. És azt is tudjuk, közel 1 millió ember dolgozik ma Magyarországon ezekért a bérekért.

A szociális és gyermekvédelmi dolgozók közel százezres tömege például, merthogy ők szégyenszemre (értsd: a kormány szégyenére) még a legutoljára 13 éve (!) módosított közalkalmazotti bértábla alapján kapják a bérüket. Ők a nemzetgazdaság legrosszabbul kereső dogozói. A kormány sokszor ígért nekik szociális életpályát, persze aztán soha nem lett belőle semmi. Sztrájkolni nem hagyta őket. Mindenféle pótlékot pakoltak a bérükre, amiknek most „összevont szociális ágazati pótlék” a nevük – ami persze nem számít bele a mozgóbérbe, a nyugdíjalapba és így tovább.

Hogy most mi lesz? A közalkalmazotti bértábla 84,7 százalékát lefedik a legkisebb bérek. 170 kategóriából 144-et. Tudjátok, mit jelent ez konkrétan? Az alapfokú, középfokú, vagy felsőfokú végzettségűek esetén mindenki ugyanannyit keres, függetlenül a ledolgozott évektől: magyarul a pályakezdőtől az 50 éve a pályán levő munkavállalóig. Az alapfokú végzettségűeknél ez a minimálbér összege, a többinél a bérminimum. A tábla másik sajátossága, hogy 18 évig mindenki ugyanannyit keres, függetlenül a végzettségétől: a pályakezdő érettségizettől az akadémiai doktorig. A bértábla maximális bére is csak bruttó 321 700 forint, vagyis még a legmagasabb közalkalmazotti fizetés is kevesebb az átlagbérnél.

És most olyan dolgozókról beszélünk, akik gondoskodnak a legelesettebbekről, a rászoruló családokról, az állami gondozásban élő gyermekekről, fogyatékossággal élőkről, idősekről, szenvedélybetegekről és folytathatnám a sort. Akik most a járvány alatt is a frontvonalban dolgoznak, idősotthonokban, hajléktalanszállókon, de semmilyen köszönetet, anyagi megbecsülést nem kapnak a kormánytól. Bőven itt az ideje segíteni a segítőkön: valódi és jelentős béremelést, 500 ezer forintos jutalmat, a lebetegedett dolgozóknak pedig teljes táppénzt adni. Ez lenne a minimum minimuma, de akik most pozícióban vannak, azokat ez nem érdekli. Mindenkinek végig kell gondolnia, meddig járul hozzá a szavazatával ahhoz, hogy a helikopteres-jachtos népség napról napra kirabolja Magyarországot. Az ellenzék nem véletlenül nem kér ebből, de ezeket a számokat látva teljesen egyértelmű, hogy ez senkinek sem jó. Lehet máshogyan élni, sokkal jobban, méltóbban!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Családi pótlék emelés ,de elfelejtik említeni a családi adókedvezmény megszűnését. Ez a szegénység bővített újratermelését hozza meg.

Egy rakásra sok hazugság.
Az összevont ágazati szociális pótlék. Ha nem számít nyugdíjalapba, akkor nyugdíjjárulékot se vonnak le belőle. Alig hiszem. A minimálbér más az alapfokú vagy középfokú képzés esetén, egyik szava agyonüti a másikat. Az egymillió minimálbéresben benne vannak a minimálbérre bejelentettek is ,akik a többit zsebbe kapják.
Az államelnökök másutt sem minimálbért keresnek és gyakran a szerepük Áderével megegyező.
Itt látható ki gyűlölködik populista jelszavak puffogtatása mellett.

A legócskább fajtából való demagógia proliuszítási céllal.

Bernike, te mit csinálsz a saját különbejáratú minimálbéredért és ez
hogyan viszonyul a most kialkudott minimálbérhez? Tudod. azoknak a
béréhez, akik a te fizudat is összedobják hónapról hónapra.

Ez hülye.

Most tényleg arról írt posztot, hogy Magyarország államfője (!!!) miért kap bruttó hárommillió forint fizetést? Ezek nem normálisak, de tényleg...

Könnyű helyzetben vagyunk, mert már LÁTTUK, mit műveltek. 2002-ben ugyebár.

És most sokkal de sokkal rosszabb lenne a helyzet még annál is, több szempontból is.

A legócskább proli hergelés. A köztársasági elnök, Magyarország első számú közjogi méltósága nem csinál semmit??? És tegye ezt a semmit minimálbérért???
Döbbenetes, hogy erre a szintre jutott az egykor jobb napokat látott LMP.

Az általa említett semmittevésbe Berni agyilag osszeszakadna.

Ruhát is vett a kvótanő. Ehhez volt esze.

Hát a család eltartásához elegendő passzív jövedelem igen komoly tőkét igényel.
Szerinted hány aktív korú, tőkejövedelméből élő passzív állampolgár van?
És ők mit vagy kit képviselnének?
Vagy Soros majd eltartja az ország sorsáról szavazó honatyákat? Ez tetszene, igaz?

Berni! Arra lennék kíváncsi, hogy mikor követi Lukácsi példáját.
Feltétlen jelezze, mert előtte nem fogok étkezni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés