Magyarország ma képes megvédeni a magyar zsidóságot

2021. január 27. 8:48

Gulyás Gergely
Facebook
Hét és fél évtizeddel később a magyar zsidóság az Európában létező legnagyobb biztonságban élhet a hazájában.

„Emlékezünk a világ zsidóságának második világháború alatti tragédiájára, amely Európa és Magyarország történelmének is borzalmas tragédiája volt. Számon tartjuk a gyilkosokat, akik a faji felsőbbrendűség tudatában alkottak törvényeket, hoztak ítéleteket, adtak parancsokat és gyilkoltak ártatlan embereket. Emlékezünk, hogy a XXI. században elkerüljük a XX. század istentelen és embertelen diktatúráit. Emlékezünk az áldozatokra és mindarra, amit velük vesztettünk: a falvak és városok elveszett közösségeire, az általuk teremtett világra, amelyeket sok nemzedék élete és szorgalma hozott létre, és amelynek helyét azóta sem tölthette be senki.

Emlékezünk a hősökre, akik emberek tudtak maradni az embertelenségben. Akik legyőzték a félelmeiket és a reménytelenség idején is segítettek. Emlékezünk a megmentett életekre: azokra, akik áldozatként és tanúságtevőként részesei mindennapjainknak.

Magyarország ma képes megvédeni a magyar zsidóságot, ugyanakkor a kormány érzékeli az új antiszemitizmus erősödését a világban. Aggodalommal figyeljük a vallásszabadságot jogi és adminisztratív eszközökkel korlátozni akaró törekvéseket.

Ma Magyarországon az antiszemitizmussal szembeni zéró tolerancia nemcsak kormányzati parancs, hanem társadalmi valóság is. Gondolhatnánk, hogy ez így természetes, napjaink Európájában azonban egyáltalán nem az. Nyugat-Európa az új antiszemitizmus felívelésének időszakát éli, és az ezt előidéző társadalmi folyamatokra nem találja a választ.

A magyar zsidóságnak szűk nyolc évtizeddel ezelőtt nem nyújtott védelmet a saját hazája. Sőt – különösen a német megszállás után –, gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással a magyar állam is közreműködött az elkövetett borzalmakban. Hét és fél évtizeddel később a magyar zsidóság az Európában létező legnagyobb biztonságban élhet a hazájában. Mindazok emléke legyen áldott, akiknek ez nem adatott meg!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a mellére öleli, első blikkre.
Ami nem baj, csak az baj, ha közben leveszi róla a szemét.
Nemcsak a skorpióról, minden másról ugyanúgy.
Az Orbán-kormány történelmet ír a családpolitikájával, és a szuverenitás-központúságával.
Az, hogy ebbe beillesztődik Magyarországon mindenki, így a legsúlyosabb népcsoport, a zsidóság: nagyszerű.

Egyik legsúlyosabb, így helyes.
Mert van másik is, a cigányság, de az a súly teljesen más, ám itt is előremutatóak a kormány lépései: Dolgozz és élsz. Csak ezt most már komolyabban kellene venni, és a cigánybűnözéssel szemben sokkal következetesebben fellépni.

"a magyar állam is közreműködött az elkövetett borzalmakban." - ami teljes tévedés.
Magyar állam ugyanis - 1944. március 19 után - NEM, LÉTEZETT,addig igen és addig nem is volt baj.
Az, hogy már nem létezett Magyar Állam, Roosevelt elnök utasítására történt, aki a fegyverszüneti tárgyalások megkezdését Magyarország náci megszállásához kötötte.
Megtörtént, így hurcolták el a Magyarország területén élő vidéki zsidóságot, ebben A MAGYAR ÁLLAM SZEREPE NULLA, MERT A KÉRDÉSES IDŐBEN ILYEN NEM LÉTEZETT ...

Nem hinném, hogy Lauder engedélyezte volna az Alaptörvényt, volt is Lauderrel pár csörte...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés