Magyar História X

2021. január 27. 18:18

Nagy Ervin
Pesti Srácok.hu
Jakab Péter évet értékelt, majd bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek.

„Bohózatba illő, követhetetlen és kaotikus szereplőválogatás előtt áll az egységes baloldal. Ismét. Annyival bonyolítva a régi képletet, hogy most már a szivárvány minden színében pompázó habarékellenzék csoportosulása vált nyilvános küzdőtérré. Pálinkás József és Márki-Zay Péter után, de Dobrev Klára és Fekete-Győr előtt – vélhetően Karácsony Gergelyt és Bajnai Gordont is megelőzve– immár a tisztítótűzön átesett Jakab Péter is beszállt a szivárványkoalíció vezető szerepéért indult idegtépő versenyfutásba.

Jakab Péter évet értékelt: casting a megbánás után – ezzel pontot is tehetnénk a mondandó végére, hiszen a csaknem félórás öndicséreten és a kötelező, közhelyes Fidesz-szapuláson kívül semmi mást nem hallhattunk tőle. Talán az ellenzéki összefogás »jobb lába« és a focista hasonlat igencsak bántó képzavara lehetne még említésre méltó – de ennek értékelését ezúttal hagyjuk a megdöbbent nézőre/hallgatóra/olvasóra.

Vajon Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Mesterházy Attila vagy Szél Bernadett lesz a közös jelölt? Esetleg Majtényi László? Ja, nem – ez 2014-ben és ’18-ban volt… Most 2022-re készülünk – nincs már Mesterházy, sem Majtényi. Van viszont Pálinkás és Márki-Zay, Gyurcsányt felváltotta Dobrev és érkezett Jakab. Indul a körbetánc. Bal láb mellett – Jakab képzavaros hasonlatával élve – jobb lábbal együtt járva.

Ahogy a nóta is mondja:

Ez a lábam, ez, ez, ez
Jobban járja, mint emez
Te meg lábam, jól vigyázz,
Mert a másik meggyaláz.

Mi meg csak azt kérdezzük – halkan, egymást között –, hogy a hülyeség vajon öröklődik-e a baloldalon, vagy keményen meg kell érte évről évre, választásról választásra dolgozni?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés