Németországban is megjelentek a „brüsszelező" hangok

2021. január 26. 7:26

Hadházy Ákos
Facebook
Az orosz és kínai vakcina emlegetése egyszerű propaganda.

„Az akadozó vakcinaszállítmányok miatt már Németországban is megjelentek a »brüsszelező« hangok, de ez nem azt jelenti, hogy a fideszes propagandának igaza lenne, sőt! A németeknél ugyanis azzal támadja a sajtó egy része Merkel kancellárt, mert hagyta, hogy Brüsszel rendelje meg és ossza el a vakcinákat. Magyarul: miért nem használta ki a gazdagságukat és miért nem happolta el a szegényebb országok elől a vakcinát?! A német újságírók szerint azért van kevés oltás, mert későn rendelt Brüsszel. Ennek oka pedig leginkább az volt, hogy A KELET-EURÓPAI ORSZÁGOK SZERINT TÚL DRÁGA VOLT A PFIZER VAKCINA ÉS EMIATT KÉSLELTETTÉK A DÖNTÉST. A Pfizer pedig csak akkor kezdte el előkészíteni a gyártást, amikor már döntés született a megrendelésről.

A német sajtó kritikája mindennél jobban megmutatja, hogy a magyar propaganda mekkorát hazudik, amikor a vakcinák lassú érkezése miatt folyamatosan brüsszelezik:

1) Egyelőre csak a közös, európai beszerzésből van valóban használható és bizonyítottan hatásos vakcina, még ha kevés is.

2) Az orosz és kínai vakcina emlegetése csak egyszerű propaganda szlogen, ráadásul felelőtlenség addig, amíg a kínaiak és oroszok dokumentációi nem ismertek, illetve amíg maguk az oroszok sem tudnak eleget gyártani.  

3) A német cikkek megmutatják: HA NEM LENNE AZ EU-S BESZERZÉS, A SOR VÉGÉN VÁRNÁNK, HOGY VALAMIKOR NEKÜNK IS JUSSON VALAMI, MERT A GAZDAG ORSZÁGOK EGYSZERŰEN RÁNK ÍGÉRNÉNEK (a Pfizer szállítása pont azért lassú, mert drága a termék és a kelet-európai országok miatt a Bizottság később és kevesebb mennyiségre kötött szerződés).

4) Tehát lehet fújni Brüsszelre meg a nagy gyártókra, de attól nem lesz több vakcina. Ha pedig lesz is orosz, abból sem lesz elég, ráadásul a mai nap híre szerint pont a legfontosabb célcsoportnál (idős, beteg emberek) azt nem is lehet beadni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Ha pedig lesz is orosz, abból sem lesz elég, ráadásul a mai nap híre szerint pont a legfontosabb célcsoportnál (idős, beteg emberek) azt nem is lehet beadni.,,

Az állítás ebben a formában hamis.

A Szputnyik V vakcinát kifejlesztő Gamaleja Intézet az oltóanyag módosított alkalmazási útmutatásában óvatosságra intett a készítmény rosszindulatú daganatos betegek esetében való alkalmazásával kapcsolatban. Az orosz hírügynökségek által hétfőn ismertetett figyelmeztetés arra hivatkozott, hogy a vakcinának az ilyen páciensekre gyakorolt hatását még nem mérték fel maradéktalanul. A Gamaleja korábban azt ígérte, hogy vezető onkológiai intézetekkel összefogva el fogja végezni ezt a vizsgálatot.

Az alkalmazási útmutatás óvatosságra int az oltásnak a krónikus máj- és vesebetegségek, endokrin betegségek (kifejezett pajzsmirigy-diszfunkció és dekompenzált szakaszban lévő cukorbetegség), a vérképzőrendszer súlyos betegségei, epilepszia és a központi idegrendszer egyéb betegségei, akut koszorúérbetegség és akut agyi vérkeringési, szívizomgyulladás, szívbelhártya- és szívburokgyulladás esetén való alkalmazásával kapcsolatban.

A Gamaleja korábban, ugyancsak információ hiányára hivatkozva, arra figyelmeztetett, hogy az oltás kockázatos lehet autoimmun betegségek esetén, mert az immunrendszer stimulálása a betegség súlyosbodásához vezethet. Az intézet szerint különösen körültekintően kell kezelni azokat az autoimmun patológiás betegeket, akiknél hajlam mutatkozik a súlyos és életveszélyes állapot kialakulására.,,

Ezek szerint Lyukas Zoknisnak nem lehet beadni mert akkor nagyobb lesz a lyuk.

Vágjál szét Németországban is!

Idióta.

Eddig is egy végtelen primitív embernek tartottam ezt a figurát, szégyennek, hogy a parlamentben ülhet, de a béka feneke alatt is van még tér. S az ellenzék tele van ilyen tehetségtelen senkikkel, ingyenélőkkel.

Hadházy, szaladj/rohanj a németeket is tanítani!...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés