Megrázta Franciországot a baloldali politikus pedofilbotránya

2021. január 26. 17:18
Az év elején derült ki, hogy Olivier Duhamel, politológus és volt szocialista európai képviselő a nyolcvanas években szexuálisan zaklatta 14 éves nevelt fiát.

„Az ország egyik legelismertebb politikatudósa minden posztjáról és médiaszereplésétől visszalépett, miután kiderült, hogy a nyolcvanas években szexuálisan zaklatta az akkor 14 éves nevelt fiát. Az ügyre egy nemrég megjelent könyv derített fényt, amit a zaklatott férfi ikertestvére, Camille Kouchner jegyez” – számolt be a 24.hu. 

Olivier Duhamel Franciaország egyik legismertebb értelmiségije, aki a Politikatudományok Nemzeti Alapítványának is alapítója és elnöke volt. A Szocialista Párt tagjaként 1997 és 2004 között az Európai Parlament tagjává is megválasztották. 

Franciaországban a közelmúltban, 2019 novemberében Adele Haenel színésznő vádolta meg Christophe Ruggia rendezőt, hogy kamaszkorában szexuálisan zaklatta. Vanessa Springora író, szerkesztő, könyvkiadó-vezető könyvében azt állítottam, hogy a díjnyertes író, Gabriel Matzneff zaklatta kiskorában. Tavaly a César-díjak átadóján, amikor Roman Polanskinak ítélték meg a legjobb rendezőnek járó elismerést, Haenel a nézőtérről „Szégyen!”-t kiáltott és kivonult a teremből, a példáját pedig több színésznő követte – idézi a hasonló eseteket a 24. hu cikke.

 

„Camille Kouchner könyvéből kiderül, hogy Duhamel tetteiről a baráti köre, egy főként baloldali értelmiségieket tömörítő társaság is tudott, mégsem tett senki semmit azért, hogy megállítsa. Szinte bizonyosnak tűnik, hogy a gyerekek vér szerinti apja, Bernard Kouchner is tisztában volt a történtekkel. Ő később egészségügyi- és külügyminiszter is volt, gyermekei anyja, a 2017-ben elhunyt író-történész Evelyne Pisier pedig a nyolcvanas évek elején jött össze Duhamellel, közösen nevelték fel a nő három gyerekét, köztük az 1975-ben született ikreket” – áll a cikkben. 

„Feltárult egy súlyos titok, ami már régóta nehezedett mindannyiunkra. Csodálom lányom, Camille bátorságát” – nyilatkozta Bernard Kouchner. Az eset kapcsán Frainciaorszáégban mozgalom indult az incesztussal kapcsolatos esetek feltárására, mert statiasztikák szerint csupán egy százaléke derül ki ezeknek a bűncselekményeknek. A #MeeTooInceste egyik első bejegyzését Mié Kohiyama újságíró tette közzé, akit ötéves korában nála 34 évvel idősebb unokatestvére szexuálisan bántalmazott. Azóta egyre több hasonló megosztást tettek közzé francia twitterezők. 

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, az egész egyház a hibás, ha ott van egy pedofil.
Itten meg antiszemitizmus van, ha számon kéred.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés