Megbeszélést folytattam az amerikai nagykövetség ügyvivőjével

2021. január 26. 11:37

Bízunk benne, hogy az új adminisztráció ismét határozottan fellép a demokrácia, a jogállamiság, a médiaszabadság védelmében.

2021. január 26. 11:37
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Tartalmas megbeszélést folytattam Mard Dillard úrral, az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjével, többek között az amerikai-magyar kapcsolatokról és az együttműködésben rejlő lehetőségekről, a főváros városdiplomáciai tevékenységéről, kiemelten a Pact of Free Cities progresszív városszövetségről, valamint a jelenlegi fővárosi gazdasági és magyar belpolitikai helyzetről. Szoros figyelemmel kísértük az amerikai elnökválasztást, külön öröm számunkra, hogy Joe Biden személyében a külpolitika terén egy igen tapasztalt, az értékalapú külpolitikai együttműködés és a demokratikus értékek védelme iránt elkötelezett elnöke lett az Egyesült Államoknak. Bízunk benne, hogy az új adminisztráció ismét határozottan fellép majd a demokrácia, jogállamiság, emberi jogok és médiaszabadság védelmében, a közös értékek melletti elkötelezett kiállással.

Dillard ügyvivő úrral egyetértettünk, hogy kölcsönösen érdekeltek vagyunk a transzatlanti kapcsolatok újjáépítésében, többek között a városok közötti együttműködés erősítésében is. 2021 azért is különleges, mivel idén ünnepeljük a magyar és amerikai diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját. Bízom benne, hogy a járványhelyzet alakulása mellett lehetőségünk lesz személyes részvétellel zajló ünnepségekre is a kerek évforduló kapcsán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Irhazika
2021. január 27. 11:44
Szeretném Gergő,ha lemérnéd,hogy egy levegővel hány percig bírod a seggében tartani a nyelved,legyen ez az erőd próbája.Az eredményt írd meg,előre is köszönöm...
Irhazika
2021. január 27. 11:44
Szeretném Gergő,ha lemérnéd,hogy egy levegővel hány percig bírod a seggében tartani a nyelved,legyen ez az erőd próbája.Az eredményt írd meg,előre is köszönöm...
libbantkommunista
2021. január 27. 04:41
Gerike! Amíg Orbánék rendesen fizetik a védelmi pénzt ne reménykedjetek! Az Usa meg a véleményszabadság közröhely tárgya.
Karbantartó9
2021. január 26. 22:42
Te szemét hazaáruló rohadék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik