Ki kell nyitnunk!

2021. január 26. 9:00

Kunetz Zsombor
Facebook
Sokkal jobban járunk így, mintha ez spontán először titokban, zugkocsmánként történne meg egy forradalommal kísérve.

„Karácsony és Szilveszter kapcsán még a múlt évben kisebb-nagyobb összegekben fogadtam volna arra, hogy a karácsonyi vásárlási roham meg fogja hozni a szomorú eredményét és ismét jelentős terhelés alá esnek majd a kórházak. Nem így történt, igaz, hogy a COVID laborok egy része bezárt az ünnepek alatt, más része csökkentett üzemmódban működött, hasonlóan a háziorvosi ellátáshoz. Csak az a tény, hogy ebben az időszakban kevés teszt készült, nem magyarázná meg azt, hogy a kórházak terhelése miért nem nőtt meg jelentősen. Márpedig a kórházi felvételek számának egyenesen arányban kell állnia a fertőzöttek számának valós emelkedésével. Minél több a fertőzött, annál több kórházi felvételre lesz szükség. A kevés teszt ellenére a kórházi felvételek száma sem nőtt meg drasztikusan, folyamatosan csökken a lélegeztetőgépen levők száma is, tehát csökkennie kellett a fertőzés ütemének.

Azt valószínűleg kizárhatjuk, hogy a változás magának a vírusnak köszönhető, azaz veszített volna a fertőzőképességéből, ennek éppen ellenkezőjéről kapunk híreket. Azonban az nagyon valószínű, hogy köszönhetően a nagy nehezen szigorított maszkviselésnek amelynek meglett az eredménye.

Amit csak erősíthetett az iskolák bezárása és a munkahelyi szabadságok év végi kiadása is. Persze az érme másik oldalán ott vannak a családi látogatások, vacsorák és az itt-ott csak megtartott szilveszteri bulik.

Mégis, ha egy vonalat kell húzni, akkor az látszik, hogy az iskolák, munkahelyek leállása és a megfelelő maszkviselés önmagukban fékezték a járványt és itt ez utóbbin van a hangsúly.

Mert az nem fenntartható, hogy örökké leálljanak a munkahelyek, az iskolák. Ez nemcsak a munkanélküliek, és a vagyonukat, megélhetésüket elvesztők számát, hanem a társas kapcsolatok brutális rombolásán keresztül komoly pszichés, és testi károsodásokat is okoznak.

Ki kell nyitnunk! Ha nem is teljesen, de szabályozottan és részlegesen. Sokkal jobban járunk így, mintha ez spontán először titokban, zugkocsmánként történne meg egy forradalommal kísérve.

Az látszik, hogy NEM lesz gyorsan elég megfelelő oltóanyag, tehát NEM várhatjuk meg az átoltottság megtörténtét, mert itt kő kövön nem fog maradni.

Még a nyáron egy meglehetősen nagy szórakoztatóipari egységet összehoztam egy nem celeb, hanem valós gyógyítótevékenységet folytató virológussal. Számos javaslatot adott arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne kültéri szórakozóhelyeket biztonságosan üzemeltetni. Ezen ajánlásokat szinte azonnal elmosta az általános lezárás.

Eddig, mert most ennek változnia kell!

Megfelelő garanciákat kell arra kidolgozni, hogy a vendéglátóipari egységek legalább kültéren kinyithassanak, de arra is, hogy egyéb nyár óta zárva tartó szórakozóhelyek, mint például a színházak, múzeumok is kinyithassanak. Meg kell fontolni a kijárási tilalom enyhítését, kitolását is.

A részleges nyitáshoz, a szigorítások enyhítéséhez az egész társadalom összefogására szükség lesz, akár a következőképpen:

A zárt terekben korlátozni kell a légköbméter szerinti emberszámot, kiterjesztve ezt a bevásárlóhelyekre is. Csak és kizárólag maszkban, mégpedig minimum FFP2-es maszkban lehet zárt térben, egymástól megfelelő távolságra bármin is részt venni, bevásárolni. Kültéren is a megfelelő távolság betartása szükséges asztaltársaságonként, lehetőleg ott is maszkban üljenek, az evés-ivás kivételével, ha nem egy háztartásból valóak az asztaltársaságok. Mindenhol elérhetővé kell tenni meghatározott látogatószámhoz kötötten az automata kézfertőtlenítők kihelyezését.

A Kormánynak, amíg nem tud tömegesen oltatni, szűrnie kell. Azt az összeget például, amit az erősen elutasított kínai oltóanyagra költött volna, most kivételesen ne a haverok zsebébe, hanem FFP2-es maszkok vásárlására és szűrésre költse.

Az iskolákban újra kell indítani az életet, a középiskolákban és az egyetemeken is. De csak és kizárólag FFP2-es maszkban tanórákon is, ahogyan ezt kötelezővé kell tenni az egylégterű munkahelyeken is.

És persze oltani, oltani, oltani, majd a beoltottakat szabadon engedni!

Így együtt sikerülhet átvészelni a járványt és megmaradni embernek is.

Még egy évünk NEM mehet rá!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyes kis agitátorok vannak, a baloldal most a "nyitással" lázít. Ha már a védőoltásos támadása félre ment.
Na, támogassuk a faszit. De csak azzal, hogy aki megfordult a vendéglőben és Covidos lesz, annak a vendéglőt üzemeltető cég és annak tulajdonosa fizeti a kórházi számláját, a temetési számláját, meg a gyerekeinek a tanítási költségét.
mert hogy egyébként ezt a társadalomtól várná el.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. január 26. 13:54

Ember, ti politikai kérdést csináltok a járványból, az emberek egészségén és életén át folytattok bolsi propagandát.
Ezt normális ember nem hinné el!

Na most vesztetted el minden hitelességedet te kókler.

ellenzéki vagyok de nagyon nem tetszik ez nyitás mantra. Orbán így is túl későn zárt, meghalt 12000 ember, szörnyű állapotban van egészségügy, ezek meg nyitni akarnak? Mert az hiszik a Tibi atya által felheccelt csürhe hűen tükrözi a közhangulatot? Vendéglátóhelyek, iskolák megnyitása esetén garantált a a járvány újbóli berobbanása. egy pár nehezebb, szegényebb év még mindig jobb, mint a beláthatatlan egészségügyi következmények.

Az indulattal teljesen együttérzek, bár hagyjuk ezt a 'forradalom'-marhaságot. Amíg marad a hideg tél, nem lesz tömeges elégedetlenség, de ha a tavaszt is így kezdjük, lehet. Ám hagyjuk a szűréses meg az efefes hülyeségeket is. Az emberek hétvégén jobb híján bevásárolni járnak kikapcsolódni és szórakozni, tömegek özönlenek a plázákba, mégsincs járvány. A gócpontok többségét valószínűleg sikerült megfékezni, általánosan pedig nem terjedt szét a vírus. Oltani kellene, minél gyorsabban, minden olyan vakcinával, amelyre a virológusok rábólintanak. Azután kinyitni az életet, iskolákat, színházakat, mozikat, éttermeket, szállodákat, stb. mindenki előtt, aki felmutatja az oltási igazolást. Aki nem oltatja be magát, az egy idő után vásárolni se mehessen sehová. Ez ilyen egyszerű ...

Én kezdettől fogva hisztériának tartom ezt az egészet. Azt gondoltam és nem látok okot ezen a véleményemen változtatni, hogy kizárólag nyugdíjas-karantént és maszkviselést kellett volna elrendelni és keményen fenntartani, nem lett volna szabad az életet és a gazdaságot leállítani, illetve lefékezni. De ha már így alakult, akkor vagy kötelező oltást kellene elrendelni vagy ha mindenáron ragaszkodunk ehhez az értelmetlen 'szabadságjoghoz' (a gyerekeink oltása kapcsán szerencsére nincs ilyen), akkor tereljük ebbe az irányba az embereket azzal, hogy aki nem olttat, az ne is nyithasson.

Ami jelenleg az oltás és az oltóanyagok körül megy az a legaljasabb, legpiszkosabb ellenzéki politikai sumákolás.

Kunetz Zsombor - egy az ÁTÉV-s ganajok közül - megmondta, még decemberben, hogy a kormány ostoba-idióta, veszélyes a magyarokra.
Ezt magától G. Soros egyik magyarországi szarházijától, Somos Andrástól tudjuk, ma reggel óta.
No, kit szemlézett ma reggel a szarházi? hát persze, hogy Kunetzet, aki most azt mondja, talán a decemberi ostorozása a kormányra nem mindenben jött be, - értsd: f.szságokkal gyalázta a kormányt - de a mostani, januári megmondása annyira fontos szarházinál, hogy természetesen ez az, amit Somosnak el kell mondania...

Ha csökkennek a megbetegedések, akkor a szigorításokat enyhíteni kell, ez 1+1
Pontosan az következik, amit a Kunyecz ide hoz, ezt minden normál ember tudja, de ez a ganaj itt spanyolviaszként adja elő, mintha...
Ám a ganaj írása még csak nem is erről szól, hanem erről:
"A Kormány, most kivételesen ne a haverok zsebébe, hanem FFP2-es maszkok vásárlására és szűrésre költsön."
Hogy a haverok hogy jönnek ide, azt Kunyecz ganaj biztosan NEM tudja, mert ha tudná, leírná és nyilvánvalóan a 66 darab "független" médiaszemét reggeltől estig a fülünkbe ordibálná, szarházi Somos András meg 66-szor rebegné az ATÉVÉ-be...

19 vagyok és szőke, kék szemű.

D

OK, én szívesen várlak egy sörre, hol? Te kis nyugdíjasokat gyilkoló seggfej!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés