Adjon több támogatást a kormány az egygyermekes és az egyszülős családoknak!

2021. január 26. 11:53

Bangóné Borbély Ildikó
Facebook
Az önmagát családbarátnak nevező mostani kormány családok tízezreinek nem ad érdemi segítséget a gyermekneveléshez.

„Az önmagát családbarátnak nevező mostani kormány családok tízezreinek nem ad érdemi segítséget a gyermekneveléshez: az egygyermekes családok és a gyermekeiket egyedül nevelők alig számíthatnak segítségre.   

Egy gyermek után még most is 10 ezer forint adókedvezmény jár, miközben a családok helyzete az intézkedés 2011-es bevezetése óta romlott, különösen az elmúlt egy évben a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság miatt. A családi pótlék 2008 óta, 14 éve változatlan, egy gyermek után 12 200 forint. 2018-ról 2019-re 21 százalékról 26 százalékra nőtt a szegények aránya az egyszülős családok között. Ma Magyarországon 300 ezer egyszülős család van, mintegy félmillió gyermeket nevel egy szülő.   

Leszakadóban vannak azok a családok, amelyek nem férnek bele a Fidesz családfogalmába; meg kell változtatni a kormány családpolitikáját. Azonnali intézkedések kellejnek leginkább azon családok érdekében, amelyeknek a járvány okozta gazdasági válság miatt az alapvető élelmiszerek megvásárlása is gondot okoz. Követeljük az anyasági támogatás radikális emelését, az alanyi jogon járó családi támogatások, a családi pótlék, valamint a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) megduplázását”.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés