A kormány nincs a helyén

2021. január 26. 15:20

Senki sem azzal foglalkozik, ami a dolga lenne.

2021. január 26. 15:20
Szél Bernadett
Facebook

„Varga Judit éjt nappallá téve szidja a Facebookot a Facebookon, Pintér Sándor egészségügyi minisztert játszik és hálapénz-kommandót készül az orvosokra ereszteni, Palkovics László pedig az egyetemek alapítványi fenntartásba kényszerítését látja most a legsürgetőbb feladatának. Kész káosz. Eközben egyre több jelzés érkezik hozzám arról, hogy a közel 4 hónapja bevétel nélkül maradt vendéglátósok nem jutnak hozzá a beígért ágazati bértámogatáshoz sem. Palkovics Lászlónak lenne dolga bőven, ő koordinálja ugyanis a munkahelyvédelmet, ő a foglalkoztatásért felelős miniszterünk – bár ez már senkinek sem tűnik fel.

Az ITM pár napja kiadott közleményében azzal dicsekszik, hogy már 1 millió munkahelyet sikerült megvédeniük, ennek keretében pedig 95 ezer munkavállaló után ítéltek meg ágazati bértámogatást – csak azt nem teszik hozzá, hogy elfelejtették elutalni az egyébként nagyon szerény, 50 százalékos kiegészítést. A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szerint tagjaik kilencven százaléka (!) a novemberi bértámogatást se kapta még meg, de a jelenlegi támogatások amúgy sem elegendőek a munkahelyek megtartására és a vendéglátó egységek fenntartására. A vállalkozások az elmúlt négy hónapban felélték tartalékaikat, az iparűzési adó felezése pedig semmit sem jelentett a bevétel nélküli, veszteséges vállalkozásoknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2021. január 27. 11:46
"A kormány nincs a helyén" Majd jövőre a helyére kerül!
cutcopy
2021. január 27. 09:59
Nem inkább a vakcinabeszerzéseket kéne forszíroznod elvtársaidnál, hogy mielőbb kinyithassanak a vendéglátók..?
fogas paduc
2021. január 27. 09:04
Bernike! Te a helyeden vagy. Azt nem írom le, hogy az hol van, mert kitiltanának a fórumról.
Krupp Skya
2021. január 27. 07:48
........nincs a helyén, De te miért nézel ki ilyen hülyén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik