A bamlanivimab egy molekuláris technikával készült monoklonális antitest

2021. január 26. 17:24

Európában elsőként alkalmazhatja hazánk az amerikai Eli Lilly gyógyszergyár által fejlesztett bamlanivimab nevű készítményt.

2021. január 26. 17:24
Kásler Miklós
Facebook

„Európában elsőként alkalmazhatja hazánk az amerikai Eli Lilly gyógyszergyár által fejlesztett bamlanivimab nevű készítményt. A legújabb vizsgálatok szerint ez a gyógyszer a koronavírus új típusú, angliai mutációja ellen is hatékony.

Kezdeményezésemre az OGYÉI 2020. december 12-én engedélyezte a készítmény vészhelyzeti, ideiglenes alkalmazását, az Operatív Törzs pedig a beszerzését. Ennek nyomán a magyar kormány szerződhetett elsőként a gyártóval, így március végéig három ütemben összesen 6236 ampulla érkezik Magyarországra.

A bamlanivimab egy koronavírus-fertőzésből felgyógyult beteg vérplazmájából, molekuláris technikával készült monoklonális antitest. A gyógyszer alkalmazásával lényegében a fertőzés kezdeti állapotában lévő betegek passzív immunizációjára kerül sor ellenanyagok bejuttatása által”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. január 27. 10:58
Köszönjük Kásler miniszter úrnak a fáradozásait, hogy minél több magyar ember életét mentse. A károgóknak: az antitest, a fertőzésen átesett emberek max. 25%-nál keletkezik. A költségek miatt károgóknak: ha a te családodban valaki súlyos, életveszélyes beteg, akkor természetesen te a költség minimalizálásra törekedsz és nem a szeretted megmentésén... Minden Magyar Élet Számít
hegyaljai
2021. január 27. 08:00
Ez a nyilatkozat sem tökéletes, de mégis közelebb áll a Miniszter Úr közjogilag meghatározott feladataihoz, mint Mátyás király csontjainak összeállítása.
Jozsef Lofasz
2021. január 26. 18:53
Németország eü miniszter vasárnap már elmondta, ők az első EU-i állam ahol ezt "bamlanivimab" izét használják. Kétszázezer adagot vásároltak belőle. https://infostart.hu/kulfold/2021/01/24/koronavirus-nemetorszagban-alkalmazzak-eloszor-azt-a-terapiat-amivel-donald-trumpot-kezeltek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik