Tyúkhistóriák

2021. január 25. 15:04

Pilhál György
Magyar Nemzet
Ma is kakasszóra ébredtem.

„Nem akárhonnan, egyenesen a kertre nyíló hálószoba ablakpárkányáról rikoltotta el magát a bitang tarajos. Nálunk ilyen a karantén.

Ősz óta a virágágyások közt, a kert gyepszőnyegén kapirgál a teljes tyúkállomány. Valamikor október végén engedtem ki őket a baromfiólból, kora tavaszig jöhetnek, mehetnek kedvükre, de akkor aztán nincs pardon, visszaparancsolom majd a csapatot a helyére.

Legalább őket ne sújtsa ez a mindenféle kijárási korlátozás, ha már a gazdájukat bekényszerítette a házba. Mi bevonultunk, ők kivonultak. Megjegyzem, praktikus oka is van ennek a szabadságolásnak, rájöttem ugyanis, hogy azért állnak le a tyúkok ősszel a tojással, mert már nem kapnak zöldet (nincs fűnyírás), anélkül meg ugye nincs produktum. Ha viszont kirebbenhetnek a hervadó kertbe, ott még találnak maguknak kedvükre való ezt-azt, így aztán folyamatos marad a tojásfelhozatal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyetértünk. De ha modernek akarunk lenni, eléggé diszkriminatív, hogy csak a kakasok kukorekolnak. Tessék kukorekolni a tyúkoknak is, a kakas meg tojjon tojást!

Egyenlő jogok kellenek nekik. Ha akarják, ha nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés